Champions League: Optakt til Borussia Dortmund-Shakhtar DonetskEfter 2-2'eren på ukrainsk jord er Dortmund favorit til at avancere, men Shakhtar er et livsfarligt udehold, hvilket vi har set i både Torino mod Juve og i London mod Chelsea.
 

Seneste nyt fra omklædningsrummene

I forhold til den første kamp har Jürgen Klopp igen Subotic til disposition. Han vil danne par med Hummels i midterforsvaret, mens Gündogan spiller centralt på midtbanen sammen med Kehl. I angrebet spiller Lewandowski bag ved ham Reus, Götze og Blaszczykowski. Mircea Lucescu har udspioneret aftenens modstander, da de tyske mestre tabte hjemme mod Bayern München i den tyske pokalturnering, og den rutinerede træner har udtalt, at han nu kender Borussias svage punkter. I aften er nyindkøbet Taison, der har erstattet stjernen Willian, som er taget til russiske Anzhi, sandsynligvis med i start-11'eren sammen med Douglas Costa. I angrebet er en gammel kending af FC Nordsjælland, Luiz Adriano, enlig spydspids.
 

Form

Borussia Dortmund er ude af pokalturneringen, og med 17 point op til Bayern er Bundesligaen også væk. Indtrykket er, at Klopps gulsorte tropper har sparet sig selv i den hjemlige liga for at være helt klar til kampene i Champions League. Shakhtars form kan derimod ikke være optimal, eftersom den ukrainske liga først lige er gået i gang. I weekenden slog Shakhtar Volyn Lutsk 2-1 på hjemmebane.
 

Indbyrdes opgør

Kampen endte 2-2 i Ukraine, og her formåede Dortmund to gange - først Lewandowski og dernæst Hummels - at udligne Srnas og Douglas' mål for hjemmeholdet.
 

Dom

Efter den uafgjorte første kamp er Borussia Dortmund favorit til at tage sejren med odds 1.57. Dortmund-avancement giver beskedne 1.22, mens det tilsvarende odds for Lucescus tropper er 4.00, hvilket er ret højt i forhold til at holdets styrke. I aftenens kamp vil det dog nok være bedre at satse på over 2.5 til odds 1.55.


Klik her for at spille på aftenens kamp mellem Dortmund-Shakhtar