Champions League: Optakt til FC Nordsjælland-ChelseaFC Nordsjælland 8.50, uafgjort 4.75, Chelsea 1.35
(kickoff tirsdag klokken 20:45)

Den største kamp i FC Nordsjællands relativt korte historie spilles tirsdag aften i Parken, når de forsvarende mestre fra Chelsea er modstanderen i Farum-holdets første hjemmekamp i verdens største klubturnering. Der forventes omkring 30.000 tilskuere på Danmarks nationalstadion, hvilket retfærdiggør beslutningen om for en stund at flytte væk fra Farum Park, der blot kan rumme en tredjedel af aftenens forventede tilskuertal.

Dagene op til den store kamp har været fyldt med den sædvanlige sniksnak om respekt for modstanderen osv. fra Chelseas side. Sådan skal det være. Sådan har det altid været. Der er dog ingen tvivl om, at Chelseas millionærer ikke regner det danske mesterhold for det helt store, og derfor kommer det næppe som en overraskelse, når vi siger, at det netop er dette aspekt, som FCN skal forsøge at udnytte i aftenens kamp.

Kan FCN fra første fløjt tage bolden til sig og holde den i egne rækker, som man gjorde det så flot mod Shakhtar Donetsk i debuten, vil der være en mulighed for at overrumple The Blues' stjerner og få tribunerne med sig. Det er set før, at storfavorittens overlegne attitude og uundgåelige undervurdering af outsideren kommer til udtryk i en sløv attitude i begyndelsen af kampen. Derfor er det helt essentielt, at FCN starter koncentreret og formår at spille sig frem til en chance eller to - hvad man desværre ikke var i stand til i Donetsk trods spilovertaget.

Roberto Di Matteo, Chelseas manager, har dog forsøgt at få sine spilleres puls op ved bl.a. at kalde kampen for den vigtigste i gruppespillet. Så det er ikke undervurdering fra trænerstabens side, FCN skal sætte sin lid til. Man forstår sådan set godt Di Matteo, for i en gruppe med så stærke hold som mestrene fra henholdsvis Ukraine og Italien, kan det meget vel blive det hold, der eventuelt snubler mod den danske miniput, som kommer til at stå med sorteper og en Europa League-kvalifikation.

Kasper Hjulmand & Co. fik den bedst tænkelige optakt til kampen, da man overlegent vandt 3-0 over Esbjerg i Farum i weekenden og dermed satte en stopper for en lettere nedadgående resultrække. De offensive kræfter Joshua John og Kasper Lorentzen fik hver en scoring, inden den rutinerede anfører Nicolai Stokholm lukkede kampen. I kampen mod Chelsea er det altafgørende for FCN's muligheder for at overraske, at de to førstnævnte spiller op til deres bedste, og at holdkammeraterne - ikke mindst anfører Stokholm - formår at sætte dem i scene.

Sker det ikke, risikerer hjemmeholdet at blive belejret af gæsterne fra London, der ikke vil udvise samme slendrian foran mål, som Shakhtar gjorde for to uger siden, hvor FCN reelt var heldige med ikke at tabe større end 0-2. Den ufarlighed foran målet, som brasserne på Ukraines mesterhold viste, er Chelseas offensive linje ikke i besiddelse af.

Chelsea mangler godt nok den engelske landsholdsspiller Daniel Sturridge, men at kalde dette for en større svækkelse vil være at tage munden for fuld. Sturridge har ikke scoret for Chelsea i Premier Leagues første seks runder, hvor den spanske angriber Fernando Torres igen har fundet målformen og er holdets topscorer med tre kasser. The Blues er i øvrigt ubesejret i Premier League og ligger komfortabelt på førstepladsen med tre point ned til Everton.

Det brasilianske vidunderbarn, 21-årige Oscar, der kom til Chelsea fra hjemlandets Internacional for 240 millioner kroner, scorede begge de engelske mål i 2-2-kampen på Stamford Bridge mod Juventus. Den målfarlige offensive midtbanespiller giver odds 6.25 som første målscorer og odds 2.45 på at score i kampen. 

Spilforslag:
Sats på, at Chelsea vinder på handicap (-1 mål) til odds 2.06
Sats på, at Chelseas Oscar scorer i løbet af kampen til 2.45