Champions League: Optakt til FC Nordsjælland-Shakhtar Donetsk


FC Nordsjælland 9.50 Uafgjort 5.25 Shakhtar Donetsk 1.32 (Kickoff tirsdag kl. 20:45)

Det ville være en tilsnigelse at sige, at gæsterne fra Shakhtar Donetsk er inde i en formkrise, men et faktum er det i hvert fald, at succesklubben fra det østlige Ukraine tabte sin seneste kamp i ligaen til midterholdet Arsenal Kiev på udebane med 0-2. Det hører med til historien, at der var tale om det første pointtab i sæsonens hidtil 16 kampe, og at de orange- og sortklædte spillere fortsat topper landets bedste række - med hele 11 point ned til toeren.

Også i Champions League ligger Shakhtar øverst i Gruppe E, hvor de danske mestre som forventet befinder sig nederst. Det er dog tæt blandt de tre øverste, Shakhtar (syv point), Chelsea (syv) og Juventus (seks), så man må forvente, at de ukrainske gæster kommer til Parken med stor vilje til at sætte tingene på plads og få de nødvendige tre point.

FC Nordsjælland kommer i modsætning til Shakhtar med en 2-0-sejr i bagagen. Fredag var det AGF, der måtte bøje sig i græsset for Okore, Stokholm & Co., og dermed har spillerne fra Farum-holdet både selvtillid og kræfter i behold med tanke på, at der har været fire døgn mellem de to kampe. Et tiltrængt pusterum især måske for veteranen Nicolai Stokholm, der blot to døgn inden kampen mod AGF spillede 90 minutter i Istanbul i 1-1-venskabslandskampen mod Tyrkiet.

Det er sjældent, man ser et hjemmehold i Champions League, der har odds 9.50 som vinder, men FCN er ved at være vant til at tørne ud som gigantisk underdog efter sine hidtil fire kampe i gruppen. Det ene point, som det trods alt er lykkedes at skrabe sammen hjemme mod de italienske mestre, har givet blod på tanden. I Parken mod Shakhtar går holdet således efter sin første sejr i Champions League nogensinde:

"Vi vil gøre alt for at vinde kampen tirsdag. Det er følelsen af at vinde en kamp i CL, som vi jagter. Følelsen af sejr i CL er vores største drive, så derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan for at få en sejr tirsdag aften. Det er vigtigt at få point, også fordi alle point tæller, også i koefficienterne", siger FCN's cheftræner, Kasper Hjulmand, til klubbens hjemmeside.

Man skal dog være overordentlig optimistisk for at forudse tre nordsjællandske point mod et hold, der hidtil har imponeret i kampene mod Juventus og Chelsea. I den seneste kamp på Stamford Bridge måtte hjemmeholdet give alt, hvad man havde for at hive en 3-2-sejr i hus. Shakhtars brasilianer Willian tegnede sig for to scoringer i den kamp, men han er blot en af mange knivskarpe og teknisk ekvilibristiske offensive profiler i den kostbare start-11'er. Mod FCN giver Willian odds 8.00 som første målscorer og 3.20 på bare at score i løbet af kampen.

FC Nordsjælland var heldige med at slippe væk fra Ukraine med et 0-2-nederlag i Champions League-debuten, og man bør overveje at satse på handicapsejr (2-0) til udeholdet tirsdag aften til odds 3.35. På trods af momentvis gode præstationer har FCN's defensiv vist sig at være ude af stand til at følge med på det højeste niveau. 11 mål er der gået ind bag Jesper Hansen i de hidtil fire kampe, hvilket kun Lille med 12 indkasserede kasser har gjort dårligere i sæsonens turnering.

Spilforslag:
Sats på, at Shakthar Donetsk vinder på handicap 2-0 til odds 3.35
Sats på, at udeholdets Willian scorer i løbet af kampen til odds 3.20