Champions League: Optakt til FC Nordsjællands debut mod Shakhtar


Shakhtar Donetsk 1.20, uafgjort 6.20, FC Nordsjælland 12.00 (kickoff: onsdag klokken 20:45)

Det er ikke ligefrem boblende Champions League-optimisme, der har præget de danske medier i tiden op til FC Nordsjællands debut i verdens største klubturnering Champions League. Mens "dommedagsprofetierne" er blevet slynget mod Kasper Hjulmands danske mestre, har spillerne og træneren selv forsøgt at fremstå kølige og afklarede op til det, der uden tvivl bliver en hård Champions League-fødsel i Ukraine mod Shakhtar Donetsk.

Skal FC Nordsjælland have noget som helst med tilbage fra Ukraine - inklusiv værdigheden - så er det helt essentielt, at mandskabet ikke lader sig kyse af hjemmeholdet, tilhængerne og hele Champions League-hypen. Klubben fra Farum, der tog fusen på FC København i sidste sæson og snuppede mesterskabet, har netop imponeret Fodbolddanmark med sin velfunderede, tekniske og 'cool' måde at spille bold på.

I den seneste kamp i Superligaen havde netop FC København held med at presse og stresse FCN højt på banen. Københavnerne gik til stålet - og ofte lige til stregen i de fysiske dueller - hvilket gav pote i anden halvleg for hjemmeholdet, der vandt 2-1 i Parken. Der er grund til at tro på, at de forsvarende ukrainske mestre fra Donetsk på hjemmebanen Donbass Arena vil mobilisere et pres på danskerne, der er mindst lige så højt og tungt.

Det er på mange måder en ganske speciel klub, de danske mestre møder onsdag aften i det østlige Ukraine. Et par håndfulde brasilianske teknikere er strøet ud over truppen takket være de penge fra kul- og stålindustrien, som klubbens stenrige ejer, Rinat Akhmetov, har investeret i klubben. Han skulle være god for en egenkapital på over 90 milliarder.

Der er ikke meget håb at hente for FCN, hvis man kigger på stillingen i den bedste ukrainske liga. Her ligger Shakhtar komfortabelt nummer ét med maksimumpoint efter ni kampe og en målscorer på 32-4. For et par uger siden vandt Shakhtar hjemme 3-1 over de tidligere giganter fra Dynamo Kiev - det eneste hold, der reelt kan true Shakhtar i ligaen.

Man kan meget nemt forestille sig, at Shakhtar anser kampene mod FCN som sin store chance for avancement fra en gruppe, der ud over de to hold tæller Italiens mester Juventus og de forsvarende Champions League-vindere fra Chelsea. Taber man point til gruppens svageste hold, er det efter alt sandsynlighed slut efter gruppespillet.

I gennemsnit har Shakhtar scoret et godt stykke over tre mål pr. ligakamp, og det er desværre ikke urealistisk, at det også vil ske onsdag aften, når FCN kommer på besøg. Handicap-hjemmesejren (0-2) giver odds 3.05, og med fare for at blive kaldt landsforræder kan man med fordel sætte lidt penge på dette væddemål.

Ud over de mange lynhurtige og farlige brasilianere kan Shakhtar bryste sig af at have den målfarlige armenske midtbanespiller Henrikh Mkhitaryan, der hidtil har scoret ikke færre end 12 mål i ligaen. Det er ganske enkelt fænomenalt, og det giver mening at spille på denne herre som første målscorer til odds 5.25.

Spilforslag:

Sats på, at hjemmeholdet vinder kampen med mere end to mål til odds 3.05.

Sats på, at hjemmeholdets Henrikh Mkhitaryan scorer kampens første mål til odds 5.25.