Champions League: Optakt til Juventus-FC Nordsjælland


Juventus 1.15, uafgjort 7.50 FC Nordsjælland 17.50

Der har naturligt nok været stærkt fokus på FC Nordsjællands meritter i klubbens første Champions League-sæson fra de danske mediers side. Sådan skal det være. Samtidig har der i fodboldkredse være debat omkring, hvorvidt Kasper Hjulmands danske mestre også får for meget kredit i medierne med tanke på, at holdet (som forventet) ligger sidst i Gruppe E med ét point og en målscore på 1-7 efter tre kampe. Efter 1-1-kampen mod Juventus i Parken - og klubbens første Champions League-point - kunne tilhængere og de fleste kritikere dog blive enige om, at der var tale om et stort resultat for FCN og for dansk fodbold.

I Italien, Ukraine og England har man efter den kamp givetvis kigget med forbløffelse på et hold, hvis navn man i første omgang bare havde svært ved at udtale, men som nu for første gang og imod alle odds havde kostet et af de tre storhold, Juventus, Shakhtar og Chelsea, værdifulde point. For faktum er, at FCN uden for landets grænser udelukkende bliver anset for at være det hold i gruppen, man under ingen omstændigheder må dumme sig imod. Gør man det, kan det meget vel koste én kvalifikationen til forårets knald-eller-fald-kampe i verdens største klubturnering.

De danske mestre skal i den kontekst op mod et såret dyr i Torino i form af Den Gamle Dame, Juventus. Et nyt pointtab mod danskerne vil efter al sandsynlighed betyde endegyldigt farvel til gruppens to første pladser for Bianconeri, der ellers havde set frem til sin tilbagevenden til international topfodbold efter den hjemlige korruptionsskandale i 2006 og efterfølgende tvangsnedrykning.

I Serie A blev Juventus' fantastiske stime på 49 kampe som ubesejret ødelagt af Inter lørdag aften i Torino, hvor holdet fra Milano sejrede 3-1. Hvordan Juves sejrsvante spillere reagerer på dette nederlag, får vi at se for første gang mod FCN. Man kan som dansker håbe, at tvivlen på egne evner forplanter sig negativt til italienernes spil, men det er næppe sandsynligt, når man kigger på den mængde erfaring og talent, der er til stede på Juventus' hold.

Nicklas Bendtner blev skiftet ind i kampen i Parken, og det bliver også rollen som eventuel indskifter, han kommer til at spille onsdag aften. Juventus har officielt annonceret, at det bliver Alessandro Matri og enten Sebastian Giovinco eller Fabio Quagliarella, der kommer til at danne angrebsduo for Juve. Den skarpeste af klubbens angribere, Mirko Vucinic, er i skrivende stund ukampdygtig på grund af en skade.

FC Nordsjælland fik en fin optakt, da man lørdag slog SønderjyskE 2-1 i Haderslev, og holdet fra Farum er taget til Torino med muligheden for at stille med stærkeste start-11'er inklusiv anfører Nicolai Stokholm. Kasper Hjulmand har vist, at han ikke går på kompromis med sin boldbesiddende spillestil. Det skal blive spændende at se, hvordan defensiven reagerer i en kamp, hvor hjemmeholdet efter al sandsynlighed vil angribe nådesløst fra første minut.

Der er ikke meget værdi i at spille på sejr til Juventus, så man må overveje at gå efter efter at ramme første målscorer eller ciffertips. De færreste levner FCN chancer på det nye og intime Juventus Stadium, og man bør overveje at satse på hjemmesejren på 2-0 (7.00) eller 3-0 (8.25). Andrea Pirlo er der sagt og skrevet meget om. Midtbanestrategen, der aldrig går i panik, sparker både frispark og straffespark for hjemmeholdet, og det kan meget vel ende med en håndfuld dødbolde i nærheden af danskernes felt onsdag aften. Elegantieren Pirlo giver odds 5.00 som målscorer i kampen.

Spilforslag:
Sats på, at Andrea Pirlo scorer i løbet af kampen til odds 5.00
Sats på, at hjemmeholdet vinder 2-0 eller 3-0 til henholdsvis 7.00 og 8.25