Champions League-playoff: AaB sikrer sig fint udgangspunkt inden returkamp på Cypern


Efter FC Københavns forventede nederlag til Leverkusen er det onsdag aften den anden danske Champions League-bejler AaB's tur til at træde ind på playoff-scenen. Modstanderen er cypriotiske Apoel, og AaB stiller op som lille favorit på eget græs.

Kræfterne slap op på AaB-holdet, da det blev 1-1 i lørdags på hjemmebane mod Esbjerg i Superligaen, og fire døgns kampfri har utvivlsomt gjort godt i en periode, hvor den lurende spillerkonflikt også har trukket sine veksler på trænerteamet og spillerne.

AaB er ikke rigtig kommet i gang i Superligaen, hvor det kun er blevet til seks point efter fem kampe for de forsvarende doublevindere. I Europa derimod har holdet vist sit sande potentiale, og 2-0-sejren i Zagreb mod Dinamo står som et af de største danske resultater på den europæiske scene de senere år.

"Når vi kunne slå Dinamo Zagreb, kan vi også slå Apoel", lyder det optimistisk fra AaB-træner Kent Nielsen i Politiken.

"Jeg ved godt, at vi mangler nogle procenter i at få den rette timing i vores kombinationsspil, og nogle spillere har været på skånekost og har ikke trænet optimalt kontinuerligt. Men vi vil være koncentrerede og forhåbentlig effektive, og jeg tror, vi vil have bolden mest".

Kent Nielsen har nærstuderet Apoel, der sluttede som nummer tre i den bedste cypriotiske række sidste sæson, og som gik gennem hele kampagnen uden at tabe en eneste gang på eget græs. De satser bl.a. meget på lange afleveringer frem mod den store irske angriber Cillian Sheridan.

Apoel kvalificerede sig til playoff-runden med en samlet 4-2-sejr over finske HJK Helsinki, der fik en mand udvist i den første kamp - en episode, der fik store konsekvenser for opgøret.

Umiddelbart ser Apoel ikke ud til at have samme styrke, som tilfældet var, da holdet i 2009 slog FC København i Champions League-kvalifikationen, og det ligner et mandskab med to ansigter, alt efter om der spilles ude eller på den stemningsmættede hjemmebane.

Vi tror, at AaB finder takterne fra Dinamo Zagreb-kampene frem onsdag aften og besejrer et Apoel-hold, der bør være til at tale med. AaB er et bedre hold end finske HJK og vil være i stand til at sætte cyprioterne under pres. En sejr på 1-0 til odds 7.00 vil være et fint udgangspunkt før udekampen i næste uge.

AaB må undvære de skadede Jakob Ahlmann, Rasmus Jönsson og Lukas Spalvis.

1, X eller 2?
Sats på, at AaB vinder kampen til odds 2.45