Champions League-playoff: Genopstået Celtic-hold sejrer i Maribor


Vi skal en tur til Sloveniens næststørste by, Maribor, hvor Champions League-playoffopgøret mellem NK Maribor og Celtic spilles onsdag aften. Maribor vandt det slovenske mesterskab, den slovenske supercup og tabte pokalfinalen mod Gorica (0-2).

Selvom måske ikke regner Maribor med i den europæiske fodboldelite, så taler vi om et hold, der har spillet frem til Champions League-gruppespillet én gang tidligere (1999/00), og som i de tre foregående sæsoner har været med i Europa Leagues gruppespil.

I løbet af slovenernes europæiske historie, der strækker sig tilbage til 1992, har NK Maribor mødt skotske klubber tre gange (2-0-1). Slovenerne tabte hele 1-6 sammenlagt mod Rangers i anden kvalrunde til Champions League i 2001/02-sæsonen. Senere har de dog elimineret Hibernian (6-2) i Europa League, før holdet fik hævn mod Rangers i playoff til samme turnering i 2011/12 (3-2).

Træner Ante Šimundža har ingen skadesproblemer, som giver hovedbrud inden mødet med de skotske mestre.

Skotterne er imod alle odds stadig i live i Champions League, efter at de tabte 1-6 sammenlagt mod Henning Bergs Legia Warszawa, der efterfølgende blev smidt ud af turneringen på grund af formaliteter.

Celtic blev ganske enkelt klædt af mod polske Legia, men det er et ganske andet Hoops-mandskab, der tager turen til Slovenien - i hvert fald hvis man skal dømme efter de seneste resultater. De grønhvide slog St Johnstone 3-0 på McDiarmid Park for en uge siden, inden Dundee United blev sendt hjem fra Celtic Park med en 1-6'er i lørdags.

Selvom udebanesejren mod The Saints var noget heldig, så var tenniscifrene mod Dundee yderst overbevisende. Norske Stefan Johansen og Jo Inge Berget kom begge på tavlen i hovedstadsklubbens storsejr.

Deres landsmand på trænerbænken, Ronny Deila, må dog klare sig uden anfører Scott Brown, fløjen James Forrest og forsvarsspilleren Adam Matthews. Wakaso Mubarak er ikke blevet registreret i tide til at deltage i Champions League.

Mange har snakket om, at hjemmeholdet er favorit til at vinde kampe. Træner Šimundža ønsker naturligvis at skyde favoritværdigheden over på gæsterne, og det er vi enige i. Deila & Celtic er i hopla for tiden, og holdet viste i kampen mod Dundee, hvad de er i stand til at levere.

Maribor tabte 1-3 til Celje i weekenden og kan meget vel løbe ind i et lignende nederlag onsdag aften. Udesejr på 3-1 giver odds 21.00.

1, X eller 2?
Sats på at Celtic vinder kampen til odds 2.45