Champions League-playoff: Kan Higuain & Co. sende Athletic Bilbao ud i mørket?


Sidste nyt fra omklædningsrummene

Valverde sparede en del stamspillere i La Liga-premieren lørdag i Malaga (0-1) forud for onsdagens vigtige playoffkamp. Den baskiske træner har ikke nogen skader eller karantæner i sin trup og stiller med Aduriz i front og med en offensiv midtbanetrio bestående af Ibai Gomez, Muniain og Susaeta.

Også Benitez kan stille i stærkeste opstilling, og det eneste tvivlsspørgsmål handler om venstre side af den tremandsmidtbane, der spiller bag ved Higuain. I det første opgør på San Paolo blev Insigne for 117. gang buhet ud af hjemmepublikummet (og spilleren svarede ironisk igen med klapsalver den anden vej). Indskiftningen af Mertens på denne plads ændrede kampen til Napolis favør. De fleste regner med, at belgieren starter inde, men med tanke på at man spiller langt fra San Paolo, kan Benitez også tænkes at give den unge napolitaner endnu en chance.

Form

Valverde har tydeligt prioriteret onsdagens kamp ved at lade adskillige stamspillere sidde over i La Liga. Avancement til gruppespillet er en meget vigtig ambition for Athletic, der ikke har spillet med i den fornemmeste turnering i Europa siden 1998/99.

Napoli kom bagud i det første opgør efter 60 minutter, men efter Mertens indskiftning blev kampen vendt på hoved, og efter udligningen kunne de lyseblå italienere have vundet. Onsdag aften skal Benitez forsøge at angribe og udnytte Higuains målnæse - argentineren er lidt af en ond ånd for baskerne - men må samtidig holde et vågent øje med defensiven, der skal dæmme op for kontraangreb fra hjemmeholdet.

LÆS MERE: Her er 10 ting, du skal vide inden Arsenals hjemmekamp mod tyrkiske Besiktas

Det siger trænerne

Ernesto Valverde (Athletic Bilbao): "Vi kan ikke stille os tilbage og forsvare resultatet fra den første kamp. Vi må gå på banen for at angribe. Vores publikum giver os en hjælpende hånd".

Rafa Benitez (Napoli): “Vi respekterer Athletic Bilbao og klubbens historie, men vi er her for at vinde. Higuain vil hjælpe os meget i den henseende".

 

Nøglespillerne

Iker Muniain scorede i Napoli og kan blive den afgørende spiller onsdag aften. Han spiller bag ved spydspidsen Aduriz, men som vi så i det første opgør, kan han finde mere plads i modstanderens forsvar end holdkammeraten.

Det er ikke kun os, der siger det, men også Benitez: Gonzalo Higuain kan gøre forskellen for Napoli. Allerede i det første opgør var argentineren på pletten og sikrede Napoli det resultat, der holder klubben i live inden returopgøret. Onsdag aften kan hans mål sikre napolitanerne en plads i gruppespillet.

Vores vurdering

Det bliver ikke nemt for Napoli på San Mames, og det er da også hjemmeholdet, der går på banen som favorit til odds 2.25. Ligesom i det første opgør tror vi, at begge hold kommer på tavlen til odds 1.74. Napoli skal fremad, mens baskerne vil forsøge at slå til på kontra. Man kan ikke udelukke en kamp med over 2.5 mål til odds 1.92.

LÆS MERE: Kan FC København levere sensationen på udebane mod Bayer Leverkusen?