Champions League-playoff: Lille og Porto spiller lige op i Frankrig


Sidste nyt fra omklædningsrummene

Lille-træner Girard må undvære Marvin på højre back og erstatter ham med Souarè. Hjemmeholdet stiller op i en 4-3-3-formation, selvom en 4-3-1-2'er ikke er helt udelukket, og i angrebet får vi med sikkerhed belgiske Origi og ivorianeren Kalou at se.

Hos Porto har spanske Lopetegui ikke de store problemer med skader, men Helton er ude, og Quintero starter nok på bænken. Gæsternes angrebstrio består af Quaresma, Jackson Martinez og Brahimi.
 

Formbarometret

Lille vandt fredaag 1-0 over Caen på udebane i Ligue 1, men Girards mandskab har haft problemer med at score i de hidtidige fire betydende kampe i denne sæson (to i ligaen og to i Champions League), hvor det kun er blevet til fire kasser. I den foregående kvalrunde eliminerede Lille schweiziske Grashopper med den samlede score 3-1.

Porto har indtil nu kun spillet én betydende kamp og vandt i weekendens premiererunde 2-0 over Maritimo. Portugiserne har skiftet en del ud i sommerpausen, hvor Lopetegui har erstattet Castro på trænerposten. Forsvarsspillerne Mangala og Fucile er også væk, og det samme er midtbanespillerne Fernando og Defour. Ind er kommet den hollandske forsvarer Bruno Martins Indi, Casemiro fra Real Madrid, Tello fra Barcellona og Adrian fra Atletico Madrid ud over Brahimi fra Granada. Sidstnævnte foretrækkes nok i onsdagens kamp frem for Tello.
 

Det har trænerne sagt om kampen

Renè Girard (Lille): “Det vil være vigtigt ikke at lukke mål ind på hjemmebane. Porto er fortsat én af de store i Europa, men for os vil det være fantastisk at gå videre til gruppespillet".

Julen Lopetegui (Porto): “Vi er ikke favoritter, for Lille har spillet flere kampe end os i denne sæson. Vi frygter ikke vores modstandere, men vi respekterer dem helt sikkert".
 

Nøglespillere

Vi forventer os meget af Origi, der gjorde det godt ved VM, og som vil have mange øjne hvilende på sig i Europa. I næste sæson ryger den 19-årige belgier til Liverpool, men i denne sæson håber han at kunne skabe store resultater med Lilles trøje.

Én anden, der imponerede ved VM, er colombianske Jackson Martinez (billedet herover). Onsdag aften agerer han spydspids hos gæsterne og håber på at kunne leve op til det, som James Rodriguez præsterede i Porto-trøjen.

Vurdering

Oddsene indikerer, at det bliver en meget lige kamp. Der har været under 2.5 mål i seks ud af Lilles seneste syv kampe i Champions League, og det samme gør sig gældende for Porto i syv af de seneste otte. Der har været under 2.5 scoringer i alle franskmændenes fire kampe i denne sæson, og Porto spillede som sagt 2-0 i premiererunden i den bedste portugisiske liga. Onsdag aften giver under 2.5 mål odds 1.48. Porto er lille favorit, men vi tror på uafgjort.

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.03