Champions League: To stilarter kolliderer i kvartfinaleopgøret mellem Paris Saint-Germain og Chelsea


Onsdagens store kvartfinalekamp i Paris er en dyst mellem to af fodboldens nye økonomiske eliter.

Paris Saint-Germain forsøger at skabe sig et navn og har indtil videre kun dummet sig i sidste års kvartfinaler, mens Chelsea kæmper for at vinde Champions League for anden gang - og tredje gang for manager José Mourinho.

Disse to velhavende giganter i europæisk fodbold vil byde på kontrastfyldte stilarter og give os muligheden for at se nogle af de største talenter i kamp mod hinanden.

Sandsynlige start-11'ere

Zlatan Ibrahimovic fører naturligvis an for pariserne. Edinson Cavani starter sandsynligvis på bænken, mens Lucas Moura og Ezequiel Lavezzi skal støtte svenskeren i front.

Nemanja Matic har ikke mulighed for at spille for Chelsea i Champions League, så David Luiz kommer til at spille på den defensive midtbane sammen med Ramires. Chelseas bagkæde er uændret, og i angrebet får vi nok Fernando Torres at se, eftersom spanieren har en fin statistik i Europa for The Blues.

Kan Chelsea håndtere sprudlende Zlatan?

Ibrahimovic går ikke af vejen for at prale med egne evner. Den svenske angriber har længe anset sig selv for at være en af de bedste angribere i verden. Inden sit skifte til PSG så han ud til at præsterer i stimer, og det at nogen betragtede tiden i Barcelona som en dårlig en af slagsen, førte til, at en del tvivlede på Zlatan og hans evner.

Denne sæson har han dog været ren og skær verdensklasse på alle niveauer med 25 mål i 30 ligakampe og hele 10 kasser i syv Champions League-opgør. Kun verdens bedste fodboldspiller, Cristiano Ronaldo, har scoret flere mål end Ibrahimovic i turneringen, og svenskeren er utvivlsomt den største trussel mod Chelsea.

Han er på mange måder den komplette angriber - formidabel med begge fødder og stærk i luften. Få angribere af hans statur har så god teknik, og han vil give John Terry og Gary Cahill problemer i alle spillets faser.

Terry får ikke nemt ved at tæmme Ibra, og han vil heller ikke være i stand til at følge med ham, hvad tempo angår. Hvis Terry eller Cahill giver ham mulighed for at trykke af, griber han den givetvis med tanke på, at han har scoret på 32,3 pct. af sine chancer i denne sæson.

Ibra er svær at læse, da han ikke kun angriber i feltet, men også er i stand til at falde ned i banen og skabe chancer for sine holdkammerater (han har kreeret 13 scoringsmuligheder i syv kampe i Europa), ligesom han kan tage del i opspillet:

Det var det, han gjorde så godt i den første kamp mod Bayer Leverkusen, hvor han blev dobbelt målscorer.

Som vi kan se på illustrationen herover, brugte han 38,21 pct. af tiden i og omkring midtercirklen og blot 4,07 pct. i modstanderens felt.

I den henseende er han ikke den typiske angriber, og det gør ham svær at holde styr på. Chelsea vil sandynligvis spille med David Luiz som defensiv midtbanespiller for at kompensere for dette og udfordre Ibra, når svenskeren lusker ind i dette område. Det kan blive en af nøgleduellerne i opgøret.

Hvis Luiz får denne opgave, skal han holde fokus i hele kampen. Chelsea kan ganske enkelt ikke tillade sig at sjuske mod så farlig en modstander.
 

Vil Chelseas kontrabaserede stil give dem en fordel i Paris?

Chelsea går til de store kampe på én og samme vis: Mourinho satser på en solid defensiv med mænd bag bolden og forsøger dernæst at slå til på kontraangreb. Det virkede rigtig fint på udebane mod Manchester City tidligere på sæsonen og vil utvivlsomt være en taktik, portugiseren vil gøre brug af i denne kvartfinale mod PSG.

Willian vil presse på højreflanken og forsøge at holde styr på Lavezzi, mens Oscar vil køre presspil som en nummer 10 med det formål ikke at give Thiago Motta eller Marco Verratti for meget tid på bolden.

Eden Hazard bliver en nøglespiller i onnsdagens kamp med sin utrolige fart og evne til at drible forbi modstanderens forsvarsspillere. Hazard har foretaget 33 driblinger i blot seks Champions League-optrædener i denne sæson, og hans gennemsnit på 5,5 driblinger per kamp gør ham til den bedste inden for sit felt i turneringen.

Hvis han bliver aflastet af Luiz eller Ramires og er i stand til at få fronten mod PSG's defensiv, så vil han give franskmændene problemer.

Chelseas fart og kraft på kontra kan gøre forskellen i dette opgør, hvis englænderne er i stand til at holde på formen defensivt og forhindre Ibrahimovic & Co. i at finde åbninger.

Konklusion

Meget opmærksomhed vil være på Zlatan før kampens start, og han vil da også være i stand til at vende tingene på hovedet med et enkelt genialt indfald i Chelseas straffesparksfelt.

Få forsvarsspillere i Europa er dog bedre spillende i de store kampe end Terry, og han vil være klar til opgaven.

Chelsea vil forsøge at erobre bolden og slå kontra, så det ligner et fascinerende slag mellem to forskellige stilarter på to hold, der er desperate efter at sætte deres præg på Champions League i denne sæson.

 


Klik her for at følge vores dækning af Champions League på Blog.unibet.com!