Champions League: Taktisk optakt til Manchester United - Bayern München


SIDSTE NYT FRA OMKLÆDNINGSRUMMENE

Fraværet af Robin van Persie er umiddelbart det, der gør mest ondt på Manchester United forud for tirsdagens kamp mod Bayern München, men kigger man nærmere efter, kan det største problem ende med at blive på backpladsen, hvor Patrice Evra er ude med karantæne, hvilket betyder, at Alexander Buttner starter inde. Rafael blev taget ud i pausen af lørdagens 4-1-kamp mod Aston Villa med problemer i låret. Han har understreget, at der var tale om rettidig omhu, men han missede mandagstræningen, og hvis han er ude, er det lig med store problemer for United. Antonio Valencia kan blive tvunget tilbage på banen for at bakke op, og han er ligeledes småskadet. Chris Smalling og Jonny Evans trænede begge med mandag, men er tvivlsomme. Bayern er uden den karantæneramte forsvarsspiller Dante, mens Thiago Alcantara blev knæskadet i lørdagens 3-3'er mod Hoffenheim.

UNITEDS BAGKÆDE

Hvis ikke Rafael spiller, kommer bagkæden sandsynligvis til at bestå af enten Valencia eller Phil Jones på højreback, mens Rio Ferdinand og Nemanja Vidic igen vil være at finde som den centrale duo. De to lignede engang det perfekter makkerskab - Ferdinand hurtig og med en god spilforståelse og Vidic med power og aggressivitet - og i 2008/09 havde de en stor andel i, at United satte Premier League-rekord med 13 gange clean sheet i træk. Skader og alder har sat spor, og de tider virker langt borte nu. På en måde virker det dog som en mindre risiko at løbe at spille med de to i en kamp, hvor United kommer til at stå langt tilbage på banen fremfor i et mere lige opgør; de kan stå på kanten af feltet og holde linjen, og risikoen for at de skal ud og løbe om kap bliver mindre, når pladsen bagved minimeres. Dermed kan Jones agere bølgebryder på den defensive midt i et forsøg på at spolere Bayerns angreb, selvom det kan være svært at forestille sig med tanke på, hvor store vanskeligheder United havde mod City City sidste uge - ikke mindst med en reserve på venstrebackpladsen.

FORMEN


United forsøgte en 4-3-3'er mod City sidste uge og droppede eksperimentet efter 10 minutter. Mod Bayern vil der altid være områder af banen, der er sårbare. Hvis United havde tænkt sig at kæmpe mod Bayern med åben pande, skulle de spille med to fløje langt fremme på banen i et forsøg på at binde modstanderens backer, men med tanke på hvor åben det ville efterlade holdets midtbane, der selv i Premier League har haft sine problemer, og på David Moyes forsigtige taktiske tilgang, er det straks mere sandsynligt, at United pakker sig ned og krydser fingre for, at de kan slå til på kontra.

BAYERNS UDVALGTE


Pep Guardiola er mester til at justere sin taktik til den enkelte kamp, og det vil ikke nytte noget at forsøge at slå ham dér. Dante er som sagt i karantæne, hvilket nok betyder, at Javi Martinez danner central forsvarsduo med Jerome Boateng, mens Lahm og Bastian Schweinsteiger agerer central midtbane i fraværet af Thiago. United kommer sandsynligvis til at ligge dybt, hvilket muligvis vil få Pep til at spille med en "falsk nier" i form af Götze, der bag sig får Thomas Müller, der er fremragende til at finde plads i tætpakkede områder i modstanderens defensiv. Han kunne også satse på den større fysik hos Mario Mandzukic og Toni Kroos i en erkendelse af, at indlæg i feltet er uundgåeligt mod et hold, der vil gøre alt for at holde dem væk fra den sidste tredjedel.

DOM

Mærkelige ting kan ske, men det er svært at se, hvordan United skal kunne holde Bayern væk. Selv ikke odds 6.60 på hjemmesejren frister. Når man tænker på, hvor svært United havde ved at skabe noget som helst i de seneste hjemmekampe mod Liverpool og City, ligner Bayern-sejren med rent bur det logiske valg til odds 2.45.

Klik her for at læse statistikken forud for kampen på Old Trafford!