Formidable Dortmund er en "dark horse" i kampen om Champions League-trofæet


Når Manchester City kigger tilbage og fundere over, hvad der gik galt i holdets frygtelige Champions League-kampagne, ville det ikke skade at tage ved lære af overmændene fra tirsdag aftens gruppekamp.

Borussia Dortmund, der selv sluttede allersidst i sin Champions League-gruppe for 12 måneder siden, har på spektakulær vis vendt tingene på hovedet i Europa.

Jürgen Klopps mandskab er kommet videre fra det, der med det samme blev døbt "Dødens Gruppe" - mere end én gang af José Mourinho rent faktisk - som vindere med hele 14 point. Det er 11 flere end de engelske mestre, Manchester City.

Selv med seks ændringer i forhold til startopstillingen lørdag mod Bayern München formåede Dortmund tirsdag aften at besejre City i en kamp, hvor de tyske mestre havde tre gange så mange forsøg på mål som englænderne.

Men hvad er tyskernes hemmelighed? Verdensklasse på målmandsposten og på 9'er-positionen er en god start. Roman Weidenfeller fortsatte med at vise formidabel form med flotte redninger i første halvleg - særligt på Edin Dzekos forsøg - efter at have afvist Bayern i weekenden. "Jeg ved ikke, hvad mere han skal præstere, før han får chancen for at spille landsholdsfodbold", udtalte Bayern-træner Jupp Heynckes efter lørdagens topkamp.

I den anden ende af banen fik talismanen Robert Lewandowski lov til at tage en slapper på bænken i en stor del af kampen og fik kun de sidste 13 minutter, men hans betydning for holdet uge efter uge er utvivlsom. Lewandowski bidrager med evner og arbejdsmoral for flere spillere på samme tid. Han er god til at holde på bolden med ryggen til målet, falder ned i banen for at modtage bolden og scorer ofte. 31 mål blev det til i sidste sæson. Den polske centreforwards fremtid kunne dog ifølge Sky Germany meget vel byde på et klubskifte til Manchester United næste sommer, men han smutter ingen steder til vinter.

Dermed ikke sagt at Dortmunds spil kun hviler på de to spillere. Mats Hummels og Marco Reus har for eksempel været to af Bundesligaens bedste spillere de seneste sæsoner. Når man kigger frem mod Champions Leagues knockout-runder, så får man en stadig kraftigere fornemmelse af, at Dortmund kan komme langt i turneringen. Der er ikke kun tale om en stærk start-11'er, men en stærk trup, hvilket blev bevist, da Klopp sparede stjernespilleren Mario Götze tirsdag aften, da Julian Schieber startede inde i stedet for Lewandowski og scorede sejrsmålet.

Den energi og begejstring, med hvilken Dortmund har betaget Europa de seneste par sæsoner, og truppens bredde, der stod sin prøve mod City, kan måske ligne to seperate styrker i klubben, men er rent faktisk uløseligt forbundet. Klopps tillid til sine spillere gør ikke kun, at de spiller med troen på egne evner, men også at alle i truppen føler sig involveret, så marginalspillere som eksempelvis Felipe Santana kan gå direkte ind på holdet og præstere.

Dortmunds Champions League-succes har altså ikke noget at gøre med klubbens storslåede historie - man har to gange næsten bukket under siden triumfen i 1997 - men snarere klubbens lysende nutid. Klubben begår ikke længere de fejl, man så dem lave sidste sæson. City må vente til næste år med at forsøage at gøre det samme.

Borussia Dortmund giver odds 9.00 som vinder af Champions League.

Klik her for at læse mere fra vores europæiske fodboldekspert Andy Brassell.