Lodtrækning til Champions League-playoff: Hvilke hold skal Milan undgå?


Torsdag den 9. august er det lodtrækningstid - både til Champions Leagues og til Europa Leagues playoffrunde. Som forsvarende bronzevinder i Serie A er den italienske storklub Milan et af de hold, der skal ud i den altafgørende kvalrunde mod et af de følgende fem hold, der på hver sin måde kan blive lidt af en udfordring for Rossoneri.

PSV Eindhoven, Fenerbahce, Real Sociedad, Metalist Kharkiv eller Pacos Ferreira. Milans modstander bliver én af disse klubber, men hvilket hold skal Milans tifosi håbe på, kommer op af bowlen torsdag? (Sværhedsgraden er vurderet fra én til fem stjerner, hvor fem er den sværest mulige modstander)
 

PSV Eindhoven (Holland) ***

Hollænderne sluttede sidste sæson meget skidt, men i den nye sæson ser tilværelsen ud til at lysne for PSV, der sidste sæson kunne fejre sit hundrede års jubilæum, men endte med at tabe både mesterskab og pokal. En ny træner, Phillip Cocu, er kommet til, og en stribe store navne har sagt farvel (Mertens til Napoli, Lens til Dynamo Kiev og Strootman til Roma). Desuden har Van Bommel lagt støvlerne på hylden. De unge talenter, som Cocu kan jonglere med, er imidlertid meget lovende, og PSV har allerede vist, at potentialet er til stede. Ind er kommet Maher fra AZ og Jozefzoon fra RKC Waalwijk, og det Philips-ejede hold tæskede i tredje kvalrunde belgiske Zulte Waregem med samlet 5-0. PSV er med andre ord en tricky modstander, som Milan ikke må undervurdere.
 

Real Sociedad (Spanien) ***

Der er dem, der mener, at Sociedad i sidste sæson viste noget af det bedste spil i Spanien, men holdet har mistet mange profiler i løbet af sommeren - ikke mindst træner Montanier, der er rejst tilbage til Frankrig og Rennes. Derudover er stjernen Illarramendi rejst til Real Madrid. Ind er kommet Jose Angel fra Roma og Seferovic fra Fiorentina. Meget afhænger af, hvordan baskernes nye træner, Arrasate, lykkes med at få styr på tropperne. Dygtige spillere er der mange af, men i øjeblikket er der også mange ubekendte.
 

Metalist Kharkiv (Ukraine) ***

Muligvis ikke et navn, der klinger af særlig meget, men Metalist er et meget farligt mandskab, der gjorde det godt i sidste sæsons udgave af Europa League, hvor ukrainerne gik videre fra gruppen og derefter tabte til Newcastle. Der er ikke sket så meget i klubben hen over sommeren, men ind er trods alt kommet den brasilianske forsvarsspiller Moledo og Olexander Noyok fra Shakhtar Donetsk. Den ukrainske liga er nået til fjerde spillerunde, og Metalist ligger i skrivende stund på andenpladsen. Der hænger imidlertid en sort sky over hovederne på Metalist i form af en mulig diskvalifikation som resultat af en matchfixingskandale fra 2008. Uefa's afgørelse falder den 13. august, og hvis Metalist ender med at blive diskvalificeret, så snupper græske PAOK, som blev besejret af ukrainerne i tredje kvalrunde, pladsen i stedet for.
 

Fenerbahce (Tyrkiet) **

Fenerbahce er et vanskeligt hold at møde - især på den næsten uindtagelige hjemmebane, Sukru Saracoglu. Det ved Lazio, der i foråret blev slået i kvartfinalen i Europa League efter et nederlag på netop denne bane. Istanbul-klubben eliminerede Salzburg i den forgangne kvalrunde (1-1 i Østrig og 3-1 i Tyrkiet). Vi har dog endnu til gode at se se den taktiske soliditet, der kan skaffe tyrkerne en plads i Champions League.
 

Pacos Ferreira (Portugal) **

Ferreira var den helt store overraskelse i den forgangne sæson i Portugals Primeira. Holdet endte nummer tre efter storklubberne Porto og Benfica, hvilket må siges at være lidt af et mirakel for den lille klub. Nu har mesterholdet Porto imidlertid snuppet træneren Paulo Fonseca. Ind er kommet Costinha, der tidligere har ført sig frem som spiller hos Porto og Monaco, men kan han holde outsideren til ilden?


Klik her for at spille på Champions League-kvalifikationen hos Unibet