Unibet præsenterer: Top-5 over de bedste indskiftninger i en Champions League-finale


5. Vladimir Smicer (LIVERPOOL - AC Milan i 2005)

Rafael Benitez får ofte ikke den kredit, han fortjener. Han var hjernen bag et comeback, som aldrig var set magen til før eller siden i en Champions League-finale. Selvom hans udskiftning i det 23. minut var påtvunget, så skiftede Benitez den skadede Harry Kewell ud med Vladimir Smicer. Den tjekkiske midtbanespiller scorede det vitale andet mål for Liverpool, der arbejdede sig tilbage til den mest episke af alle Champions League-triumfer.

4. Lars Ricken (BORUSSIA DORTMUND - Juventus i 1997)

Selvom han ikke var stamspiller, satte Lars Ricken lidt af et aftryk i knockoutfasen af Champions League-sæsonen 1996/97. Midtbanespilleren scorede ikke kun i kvart- og semifinalerne, men lavede også Dortmunds tredje og afgørende mål ét minut efter, at han var kommet på banen mod Juventus.

3. Juliano Belletti (BARCELONA - Arsenal i 2006)

Arsenals 10 spillere førte længe i denne Champions League-finale efter Sol Campbells hovedstødsmål i det 37. minut. Men Bellettis indskiftning ændrede alt. Beletti, der egentlig var højreback, blev reelt brugt som fløj, og effekten udeblev ikke. Arsenal kunne ikke håndtere hans løb, og efter Eto'os udligning var det såmænd Belletti selv, der scorede sejrsmålet. Godt set, Frank Rijkaard.

2. Teddy Sheringham (MANCHESTER UNITED - Bayern Müchen i 1999)

Sir Alex Ferguson sendte Sheringham på banen i det 67. minut af opgøret, da hans hold desperat jagtede udligningen mod et Bayern-mandskab, der havde scoret tidligt og domineret kampen med blandt andet et skud på træværket. Sheringham straffede sydtyskerne med sin afslutning i det 91. minut, der så ud til at skulle sende finalen ud i forlænget spilletid...
 

1. Ole Gunnar Solskjær (MANCHESTER UNITED - Bayern München i 1999)

Sir Alex Ferguson lavede sine to bedste indskiftninger nogensinde i én og samme halvleg. Et kvarter efter at han havde sendt Sheringham på banen, smed Fergie norske Solskjær i ilden. Sheringham leverede som nævnt udligningen i det 91. minut, og to minutter senere stod Solskjær for det berømte sejrsmål mod Bayern.

Se vores top-5 over de fedeste finaler i Championship Play Off!