Unibet præsenterer: Top-5 over de største trænere der aldrig har vundet Champions League


Mens navne som Ronaldo, Totti, Buffon, Bergkamp og Ibrahimovic aldrig har vundet Champions League som spillere, så er der også en række af verdens dygtigste trænere, der ikke har været i stand til at få fingrene i verdens mest eftertragtede klubtrofæ.

Vi lagde hovederne i blød for at finde de bedste trænere, der aldrig har vundet Champions League, og kom frem til denne top-5:
 

5. Marcelo Bielsa

Den ideologiske fader til så mange trænere inklusiv Mauricio Pochettino, Gerardo Martino og Pep Guardiola, der engang beskrev Bielsa som "verdens største træner". Bielsa er måske ikke mest berømt for sin lange liste af titler, men snarere for sit imponerende arbejde med det chilenske landshold. I dag står han i spidsen for Marseille, og i 2012 førte han Athletic Bilbao frem til finalen i Europa League, hvor Falcao og Atletico Madrid dog blev for stor en mundfuld.

4. Manuel Pellegrini

Pellegrini var træner i Real Madrid, da kongeklubben hentede Kaka, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Xabi Alonso, men han mistede jobbet, da holdet tabte til Lyon i ottendedelsfinalen i Champions League. Da han blev fyret, sagde Pellegrini: "Florentino Pérez solgte spillere, der var vigtige for mig. Vi vandt ikke Champions League, fordi vi ikke havde en trup, der var struktureret, så den kunne vinde titlen". Efter at han netop har erobret det engelske mesterskab med Manchester City, håber Pellegrini, at han snart kan få fingrene i Champions League-trofæet.


Se vores top-5 over de bedste spillere, der aldrig kom med til VM!

3. Bobby Robson

Robson vandt Uefa Cup'en, FA Cup'en, det portugisiske mesterskab (to gange) plus den portugisiske og spanske pokalturnering, men aldrig Champions League. Den legendariske træner, der førte England til VM-semifinalen og tog en ung José Mourinho under sine vinger, var aldrig i stand til at gå hele vejen i verdens stærkeste klubturnering med Porto, Barcelona, PSV eller Newcastle.
 

2. Jürgen Klopp

Klopp er en manager på vej frem, og han vil få mange flere muligheder i Champions League med Dortmund, efter at han førte dem frem til sidste års finale, hvor det blev til et snævert nederlag til Bayern München. Klopp stod bag to Bundesliga-triumfer i træk i 2011 og 2012 og blev i begge sæsoner kåret som ligaens bedste træner. Dortmund er pt. inde i en overgangsfase, efter at en del store navne har forladt klubben, men Klopp får helt sikkert snart chancen for at gå hele vejen i Champions League.
 

1. Arsene Wenger

Han har ganske vist været Arsenal-træner i næsten 20 år, men Wenger har aldrig vundet Champions League. Han var ret tæt på i 2006, da hans 10 spillere var 14 minutter væk fra sejren mod Barcelona i Paris, hvor mål fra Samuel Eto'o og Juliano Beletti spolerede Arsenals drømme. Wenger har bevist, at han er en træner fra den øverste hylde, men Champions League-succes ser ud til for altid at skulle være hans forbandelse.

 

Se alle vores odds på Champions League!