De fem mest irriterende ting ved den forgangne uge i fodboldverdenen


England oplever endnu en gang deja-vu 

England er ubesejret siden holdets VM-exit, og holdet har nu vundet samtlige kampe indtil videre i EM-kvalifikationen. England har gjort nogenlunde alt det, som holdet kan, hvad resultater angår, og for det fortjener landsholdet en vis respekt. Det kan dog kun være en vis respekt, og det skyldes, at holdet indtil nu har besejret Schweiz (et lovende hold, men ikke meget mere, og schweizerne spillede ligeså dårligt som tidligere tiders schweiziske hold ved sommerens VM), San Marino, Estland og Slovenien.

Tænk tilbage på Englands kvalgruppe til VM i 2014. Også dengang var holdet ubesejret med seks sejre og fire gange uafgjort. Englænderne gik ind til slutrunden med begrænset optimisme. Vi indså, at det var umuligt at vinde turneringen, men det blev formuleret som et realistisk mål at avancere fra gruppespillet. Endnu en gang magtede England ikke at leve op til forventningerne, og Steven Gerrard og Wayne Rooney var blot to af de ældre spillere, der bukkede under for presset.

Mod Slovenien fik Rooney sin landskamp nummer 100, scorede et udligningsmål efter at endnu en Liverpool-midtbanespiller havde begået en dyr fejl, og han gjorde det hele som anfører. Det er ikke det værd igen at gennemgå hans fejl som spiller, men det er værd at bemærke, at disse omstændigheder endnu en gang skabte en munter stemning, der gav folk mulighed for at juble. Rooney - Englands vigtigste spiller, kaptajn og definerende navn - førte England til succes.

Det ser ud, som om mange mennesker er ved at begå den samme fejltagelse igen. England har indtil videre ikke bevist andet, end at holdet er på samme niveau, som det var, da de røg ud af VM. I denne uge møder englænderne Skotland - et dårligt hold i relativ god form. De bør forvente at vinde og bør ikke være særlig stolte af det - men et nederlag vil ikke komme som en overraskelse.

Alan Pardew

Mens Englands stime af resultater siden den dårlige oplevelse i Brasilien giver Roy Hodgson nogenlunde sikkerhed i jobbet, så bliver Pardew i Newcastle i stedet for - som vi alle ønsker - at lade sig udnævne til engelsk landstræner. Der er ingen grund til at nægte det: Hans ordsprog, briller og hybris fortjener ikke bare at blive vist til fans af Premier League, men til hele verden.

José Mourinho

"For mig er pres som fugleinfluenza; jeg føler en hel del pres. Jeg er seriøs. I griner, men jeg er seriøs. Jeg er mere bange for fugleinfluenzaen end for fodbold. Hvad er fodbold sammenlignet med livet? En svane med fugleinfluenza er for mig de seneste to døgns drama. Jeg må købe nogle masker og den slags. Jeg er seriøs. Måske også til mit hold". - José Mourinho, april 2006.

Chelsea cruiser - måske for selvsikkert - gennem Champions League og ligger nummer ét i Premier League. Det er den fysisk og mentalt stærkeste trup i England - ikke knækket på selvtilliden som Manchester United eller mangelfuld som Arsenal. De har Diego Costa - måske den eneste angriber, der kan matche Sergio Aguero, hvad form og generelt niveau angår. De har et godt forspring i toppen af ligaen, inden der tages hul på vinterprogrammet, og man har på fornemmelsen, at Mourinho har imponeret nok til at få penge til transfervinduet, hvis han skulle mene, at det var nødvendigt. Alligevel er han nu den mand, der har mest pres på skuldrene i engelsk fodbold - måske i hele fodboldverdenen.

Fugleinfluenzaen er tilbage!

Der er blevet fundet H5-virus på en andefarm i Yorkshire, og der er blevet etableret en sikkerhedszone rundt om gården. Men det bliver værre. I Amsterdam skal 150.000 høns aflives, efter at der blev fundet H5N8 i en fjerkræsbesætning. EU har indkaldt til krisemøde for at komme det nye udbrud til livs, da det hurtigt kan sprede sig til mennesker. Mourinho må være i panik. Forvent, at oddsene på Manchester City styrtdykker i dag, mandag, og fortsætter nedad, hvis ikke denne virus inddæmmes.

Sheffield United

Klubben har udtalt, at man er rystet over de trusler, som Jessica Ennis-Hill har modtaget på internettet. Men åbenbart ikke så rystet at man har tænkt sig at gøre noget ved problemets rod.

FIFA

Man må næsten være imponeret over Sepp Blatter og venners frækhed. At være så gennemført usympatisk og dunkel i årtier kræver en indsats, som kun få af os nogensinde kan håbe at matche. De nye rapporter om den proces, der førte til, at Qatar fik VM 2022, er blot det seneste eksempel.

Men med tanke på landets chokerende historik, hvad menneskerettigheder angår, er det ikke længere sjovt, når det har så stor en effekt på resten af verden. Og alligevel er der ikke meget, der kan gøres. Det er ligesom at tabe en sandwich på gulvet. Løbet er kørt.