Europa League: AaB og Rio Ave kæmper for livet i Gruppe J


Hverken AaB eller Rio Ave går ind til torsdagens opgør i Europa Leagues Gruppe J med hovederne fulde af selvtillid og bagagen fuld af sejre; de danske doublevindere er kommet rigtig skuffende fra start i Superligaen, mens det europæiske eventyr har udviklet sig til et mindre mareridt for nordjyderne, der ellers imponerede alt og alle ved at besejre Dinamo Zagreb i Champions League-kvalifikationen.

Den portugisiske modstander har heller ikke ligefrem excelleret i sejre og store oplevelser for nylig, efter at de grønklædte ellers kom fremragende fra start i den hjemlige liga med tre sejre og en målscore på 11-1. I de seneste tre kampe i den portugisiske Primeira er det blevet til én uafgjort samt to nederlag, og i lørdags gik det helt galt på udebane mod Braga, hvor Rio Ave endte med at tabe 0-3 efter at have spillet med 10 mand i mere end 75 minutter.

LÆS MERE: Optakt og spilforslag til FC Københavns udekamp mod Torino

Et 0-3-nederlag endte det også med i portugisernes første Europa League-kamp på hjemmebane mod ukrainske Dynamo Kiev, og dermed er portugiserne pisket til at få point med hjem fra Danmark, hvis holdet skal have realistiske chancer for at avancere fra gruppen, hvor torsdagens anden kamp spilles i Ukraine og står mellem Dynamo Kiev og AaB's overmænd fra Steaua Bukarest.

"Rio Ave har et godt kollektiv og et teknisk stærkt hold, der spiller med et højt pres. Det giver ofte nogle urolige kampe med mange omstillinger, og der skal vi naturligvis forsøge at være skarpest", siger AaB-cheftræner Kent Nielsen til klubbens hjemmeside.

Skarpe var AaB'erne langtfra i 0-6-nederlaget til Steaua, og hjemme i Superligaen har AaB kun vundet én af sine seneste syv kampe (1-0 hjemme mod FC København). Fredag måtte aalborgenserne nøjes med 0-0 på hjemmebane mod Randers FC, og i runden forinden kunne de rødhvide slet ikke få tingene til at fungere på udebane mod FC Vestsjælland, der vandt 1-0 over mestrene.

For både AaB og Rio Ave handler det om at få gang i pointhøsten torsdag aften, og nederlag vil være uspiseligt for begge klubbers vedkommende. Omvendt vil uafgjort ikke være en katastrofe for hverken hjemmeholdet eller gæsterne, så vi satser på det resultat, hvor spilværdien befinder sig: Uafgjort til odds 3.25.

Hjemmeholdet er uden førstemålmand Nicolai Larsen, der har karantæne, samt de skadede spillere Patrick Kristensen, Jakob Ahlmann, Rasmus Jönsson og Lukas Spalvis.

Gæsterne må undvære den brasilianske forsvarsspiller Lionn samt den hollandske fløjspiller Marvin Zeegelaar og den ghanesiske midtbanemand Abalo.

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.25

LÆS MERE: Følg vores dækning af Europa League med optakter, spilforslag og tv-indslag