Europa League: Benfica kan bryde sin finaleforbandelse mod Sevilla


Onsdag aften på Juventus Stadium skal sæsonens første europæiske trofæ uddeles. Den største overraskelse af dem alle er muligvis, at de normale værter, Juventus, ikke vil være til stede. Efter at have vundet den første semifinalekamp hjemme på Da Luz forstod Benfica at stå imod Juves pres i returkampen på den bane, hvor onsdagens finale også spilles. Modstanderen er denne gang Sevilla, der vandt Uefa Cup'en i 2006 og 2007, og som udkæmpede meget nervepirrende opgør mod Betis i ottendedelsfinalen og mod Valencia i semifinalen.

Officielt er det Sevilla, der er på hjemmebane, men hvad oddsene angår, er Emerys drenge outsidere. Sevillas vej til finalen begyndte allerede sidste sommer, eftersom spanierne kom ind i turneringen via kvalifikationen. Andalusierne har ofte bevæget sig på kanten af knockout - som i ottendedelsfinalen, hvor Sevilla tabte den første kamp 0-2 på hjemmebane til lokalrivalerne Betis og derefter tog til Estadio Benito Villamarìn og vandt med de samme cifre, hvorefter avancementet blev sikret efter straffesparkskonkurrence.

Vidste du, at Benfica kun har vundet to af sine hidtidige ni europæiske finaler? Læs den vigtigste statistik før onsdagens Europa League-finale!


Endnu tættere var de rødhvide på at ryge ud i semifinalen, hvor det blev til en 2-0-sejr i første kamp mod Valencia, der i returkampen kom foran med hele 3-0 blot for i overtiden at se Sevillas M'Bia lave det mål, der sikrede Emery & Co. en finaleplads.

Sevilla-trænerens største bekymring forud for finalen vedrører angriberen Gameiro, der trods en skade er blevet udtaget til den store kamp. Han starter dog på bænken og erstattes af Bacca. Bag ved spydspidsen stiller "hjemmeholdet" med Vitolo, Rakitic og Reyes.

Benfica kom ind i Europa League-turneringen efter at være blevet slået ud af Champions League, hvor portugiserne måtte bøje sig for PSG og Olympiakos. Siden ottendedelsfinalerne har holdet ikke tabt i den næstfineste europæiske turnering, hvor Ørnene har elimineret Paok Thessaloniki, Tottenham, AZ Alkmaar og Juventus.

Træner Jorge Jesus må undvære de tre karantæneramte spillere Perez, Salvio og Markovic (sidstnævntes karantæne kan dog blive ophævet få timer før finalen). Lima foretrækkes muligvis frem for Cardozo i angrebet, og i målet forventes det, at Oblak skubber Artur ud på bænken.

Portugiserne, der får støtte af 12.000 tilhængere mod spaniernes 9.000, går på banen som favoritter til odds 2.35, hvilket utvivlsomt frister. Siden 1962 har Benfica tabt syv ud af syv finaler (fem i mesterholdenes turnering og to i Uefa Cup/Europa League), men onsdag aften kan heldet meget vel vende. Der er tale om to klubber, der normalt scorer masser af mål i Europa, og derfor er der grund til at overveje et spil på mål til begge hold til odds 1.90.