Europa League: Benfica og Juventus udkæmper tæt første semifinale


Efter to dage med Champions League-semifinaler er turen kommet til Europa League, hvor Juventus jagter muligheden for at spille finale på eget græs. Modstanderen torsdag aften er imidlertid ikke en lilleput i europæisk sammenhæng. Benfica har netop vundet mesterskabet i Portugal, og Ørnene fra Lissabon ønsker revanche efter sidste års nederlag til Chelsea i turneringens finale.

Hjemmeholdets træner, Jorge Jesus, var klar i mælet på pressemødet: "Juventus? Det er som mange andre italienske hold, der spiller anderledes, når de kommer ud i Europa".

En diskret sviner til Serie A-klubberne, der ofte - især på udebane - går ind til de europæiske kampe med en defensiv indstilling. Jesus bør dog være på vagt for dette Juve-mandskab, der på udebane i Europa League har vundet tre ud af tre kampe (Trabzonspor, Fiorentina og Lyon).

Den portugisiske træner må undvære skadede Salvio og stiller op i en 4-1-3-2-formation med Lima og Rodrigo i front. Benfica har som sagt netop vundet mesterskabet, men ud over Europa League er klubben også engageret i den portugisiske pokalturnering, hvor man møder Rio Ave i finalen, og i ligacuppen, hvor ærkerivalen Porto er modstanderen.

Mens Benfica allerede har fejret mesterskabet, så skal Bianconeri blot bestemme sig for en dato for fejringen af klubbens tredje italienske Scudetto i træk. Træner Conte må undvære Vidal i torsdagens opgør, men håber på, at stjernen er klar til returkampen. Barzagli er tilbage i forsvaret, mens Vucinic og Giovinco begge er i spil til en angrebsplads ved siden af den faste starter, Tevez.

Benfica har vundet fem af sine seneste seks kampe i Europa League, mens Juventus har vundet sine seneste tre europæiske kampe med en sejrsmargin på ét mål. Vi forudser en meget tæt semifinale, hvor Juve skal forsøge at score et vitalt udebanemål på Da Luz. Mål til begge hold er i skrivende stund sat til odds 1.94. Det ligner dog ikke et opgør med mange mål, og vi satser på under 2.5 mål til odds 1.63.

Se vores mere end 250 forskellige spil på Europa League!