Europa League: Esbjerg henter vigtigt point i Sverige


IF Elfsborg 2.05 Uafgjort 3.45 Esbjerg 3.25 (Kickoff torsdag 21:05)
 

Tilværelsen i Europa Leagues Gruppe C ser egentlig ganske fornuftig ud for Esbjerg, der efter to runder ligger nummer to med tre point op til førerholdet, Salzburg, og med to point ned til Standard Liège og torsdagens modstander, Elfsborg.

Det er nok de færreste, der tror, at det stærke Salzburg-hold smider føringen i gruppen, og dermed er det op til de resterende tre hold at kæmpe om den sidste plads i forårets knald-eller-fald-kampe i Europa League - og her ligger Niels Frederiksens blåhvide drenge altså godt til.

Det uafgjorte resultat mellem svenskerne og belgierne var lige, hvad esbjergenserne kunne have håbet på, da det hjemme på den jyske vestkyst ikke lykkedes at få point mod Salzburg. Danskerne skal som udgangspunkt have point med fra kampen mod Elfsborg, der som bekendt slog FC Nordsjælland ud i Europa Leagues playoffrunde.

"Vi går efter at vinde, men det kan sagtens vise sig, at ét point vil være i orden. Denne gang skal vi forsøge at holde nullet for en gangs skyld. Vi har i Superligaen scoret væsentligt flere mål, end vi er vant til, men jeg ser ikke nogen modsætning mellem at score mange mål og forsvare os godt", siger EfB-cheftræner Niels Frederiksen og vender sig mod torsdagens svenske modstander:

"Det er et godt fodboldhold uden de ekstreme individualister, vi har mødt på de to andre hold i gruppen. I vores seneste kamp mod FC Salzburg mødte vi et meget stærkt hold, hvorimod vi havde bedre muligheder for at være med mod Standard Liège. Elfsborg er først og fremmest et godt kollektiv".

Et godt kollektiv var Esbjerg bestemt ikke i den seneste ligakamp, hvor vestjyderne skuffende tabte 1-2 i Slagelse mod oprykkeren FC Vestsjælland. Spillet var skidt, og træner Frederiksen var forståeligt meget frustreret efter det andet nederlag i træk i Superligaen, hvor EfB ligger nummer tre.

Det forsvarende mesterhold i Sverige, Elfsborg, har skuffet hjemme i Allsvenskan, hvor Borås-klubben før de sidste to spillerunder (i Sverige spiller man sæsonen efter kalenderåret) indtager sjettepladsen. Dermed er chancen for at kvalificere sig til Europa næste sæson væk.

Som konsekvens fyrede Elfsborg sin cheftræner for en måned siden og forfremmede ungdomstræner og tidligere landsholdskoryfæ Klas Ingesson. 37-årige Anders Svensson er styrmand på holdet, der tæller de to danskere Kevin Stuhr-Ellegaard og Mikkel Beckmann.

Elfsborg er i modsætning til EfB ubesejret i de seneste tre ligakampe, og senest blev det til uafgjort 0-0 på hjemmebane mod nummer 10, Häcken. Uafgjort ligner også det mest sandsynlige resultat af kampen torsdag aften, og det er også her, spilværdien ligger med odds 3.45.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.45


Klik her for at spille på Europa League hos Unibet!