Europa League: FC København og Torino går på juleferie med fredelig pointdeling


For en stund virkede det, som om Torino følte sig sikker på avancement i Europa League's Gruppe B, men så tabte italienerne på udebane til Helsinki, hvorefter finnerne, der ellers indtil da havde lignet gruppens klart svageste hold, også besejrede FC København på hjemmebane med cifrene 2-1. Da Torino samtidig spillede 0-0 mod Club Brugge, er Il Toro tvunget til at få point torsdag aften i København, hvis man vil være sikker på avancement.

Oddsene er mildt sagt på Torinos side, eftersom hjemmeholdet intet har tilbage at spille for bortset fra europæiske koefficientpoint og et godt punktum for fodboldåret 2014. Desuden vil det være yderst overraskende, hvis HJK besejrer gruppens stærkeste hold, Brugge, i Belgien, hvilket er kravet for finnerne, der har en mærkbart dårligere målscore end Torino.

0-1-nederlaget i Torino var blot én af mange skuffelser for Ståle Solbakken & Co. i dette efterårs europæiske kampagne.

Det første opgør mellem de to klubber endte med en 1-0-sejr til Torino på et straffespark i de sidste minutter af et opgør, som hjemmeholdet havde domineret, men som gæsterne fra Danmark havde grebet disciplineret an med det klare mål at komme fra Piemonte med det ene værdifulde udebanepoint. Dette var blot én af mange skuffelser for Ståle Solbakken & Co. i dette efterårs europæiske kampagne.

Som noget ganske usædvanligt afslørede Ståle Solbakken allerede hjemmeholdets start-11'er på onsdagens pressemøde. Den ser ud som følger:

                                         Andersen
                 Amartey - Zanka - Antonsson - Høgli
           Amankwaa - Claudemir - Delaney - Toutouh
                           De Ridder - Jørgensen

Positivt for FC Københavns chancer er det, at holdets to pt. dygtigste offensive spillere, Danny Amankwaa og Nicolai Jørgensen, starter inde, hvilket ikke var tilfældet i kampen i Helsinki, hvor første halvleg var noget af det dårligste, vi har set fra Løverne i lang tid. Amartey har før vist, at han kan vikariere på backpladsen, og helt fremme har De Ridder nu én kamp tilbage i år til at bevise, at han har potentiale.

"Vi vil vinde, og det skal vi gøre ved at spille på vores styrker, for jeg er sikker på, at København ikke giver os noget", siger Torinos træner, Giampiero Ventura, til La Gazzetta dello Sport og afviser enhver snak om at spille på uafgjort, selvom det vil være nok til at gå videre.

Det største spørgsmål angående gæsternes start-11'er går på, hvorvidt Martinez, Quagliarella eller Amauri starter inde. Der er kun plads til to af dem i Venturas 3-5-1-2-formation, og skal man tro rygterne fra Italien, så bliver det Amauri, der må starte på bænken. Torino er skidt kørende i den hjemlige liga, hvor holdet befinder sig lige over stregen, og hvor det ikke er blevet til sejr i de seneste fem kampe.

Begge mandskaber har scoret fire mål i gruppespillet, hvilket må siges at være ganske undervældende. Mens italienerne blot har lukket to mål ind i de fem kampe, er tallet otte for FC København, hvis defensiv, der fungerer så godt i Superligaen (senest søndag i den imponerende 3-0-sejr over FC Midtjylland), har slået revner på den europæiske scene.

Vi tror på endnu en målfattig kamp mellem FC København og Torino og satser på et uafgjort resultat, som begge hold vil have det fint med. 0-0 giver odds 7.50, mens 1-1 kaster odds 7.00 af sig.

Hjemmeholdet må undvære Johan Wiland, Andreas Cornelius, Pierre Bengtsson, Pelle Nilsson, Mikkel Wohlgemuth, Kristoffer Remmer, Bashkim Kadrii og Kris Stadsgaard.

Gæsterne er uden Peres, Larrondo, Basha, Masiello, Nocerino og Benassi. 

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.30

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Europa League!