Europa League: FC København skal have point i gyser mod Club Brugge


FC København skal torsdag aften forsøge at udbygge den gode statistik mod belgiske Club Brugge (2-2-0), når Ståle Solbakkens udvalgte spiller den fjerde gruppekamp i årets Europa League. Københavnerne ligger før kampen på tredjepladsen i Gruppe B med ét point op til netop Club Brugge og tre point op til det italienske førerhold, Torino. Det er med andre ord en yderst vigtig opgave, der venter Løverne hjemme på Østerbro.

Opgøret i Belgien endte 1-1 efter en kamp, hvor hjemmeholdet dominerede, men hvor de danske gæster bragte sig foran til allersidst i opgøret. Blauw-Zwart udlignede imidlertid til resultatet 1-1 umiddelbart efter Daniel Amarteys føringsmål. Et nederlag til de hvidklædte fra hovedstaden torsdag aften vil sandsynligvis betyde farvel til drømmene om europæisk bold til foråret.

Trods 1-1-resultatet søndag mod SønderjyskE på hjemmebane er FC København inde i en fin periode, hvor holdet er ubesejret i sine seneste seks ligakampe - og otte kampe, hvis man tæller DBU Pokalen og Europa League med. Defensiven ser ud til at være blevet stabiliseret, og FCK-forsvaret havde holdt nullet i de to foregående ligakampe. Offensivt lader skarpheden dog fortsat en del tilbage at ønske.

"Europa League giver os kampe, hvor vi som hold kan udvikle og rykke os, fordi vi bliver matchet på et andet niveau end i Superligaen", siger FC Københavns forsvarsgeneral Mathias 'Zanka' Jørgensen til dagbladet Politiken og fortsætter:

"Vi skal være på toppen for at vinde over Brugge i en sikkert meget lige kamp og for at holde fast i håbet om, at vi kan spille med om de to øverste pladser i gruppen til og med sidste runde".

Ståle Solbakken kan glæde sig over at have adskillige spillere i truppen med stor international erfaring.

Det skal blive spændende at se, om FC København kan holde fokus i en tid, hvor der er masser af kampe, og hvor FC Nordsjælland venter i en vanskelig udekamp allerede på søndag. Indtil videre er det gået udmærket, og Ståle Solbakken kan da også glæde sig over at have adskillige spillere i truppen med stor international erfaring ('Zanka' har eksempelvis spillet 50 europæiske kampe).

Mens FC Midtjylland er stukket af i toppen af Superligaen, er det anderledes tæt i den bedste belgiske række, hvor Club Brugge pt. befinder sig på tredjepladsen blot to point efter førerholdet, Anderlecht. Blot seks point skiller de øverste seks klubber, mens det i Danmark drejer sig om 13 point. Club Brugge er ubesejret i sine seneste ni ligakampe, hvoraf de fem dog er endt uafgjort - senest søndag i Charleroi (0-0).

Vi ramte plet med vores bud på X'et i den første kamp, og vi hælder til endnu en pointdeling mellem to klubber, der befinder sig meget tæt på hinanden, hvad styrkeforholdet angår. Her er det heldigt, at det også er på det uafgjorte resultat, at spilværdien findes til odds 3.40. Nicolai Jørgensen er for tiden FCK's klart farligste spiller; han er klubbens topscorer i Europa League med to mål, og vi tror også, at han kommer på måltavlen til odds 3.55 i en kamp, vi tror, ender 1-1 til odds 6.75.

De danske værter stiller op uden Bashkim Kadrii, Pelle Nilsson, Andreas Cornelius, Mikkel Wohlgemuth, Christoffer Remmer og Kris Stadsgaard.

Gæsterne må undvære Lior Refaelov, Fernando Menegazzo, Björn Engels og Jonathan Blondel.

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Europa League!