Europa League: Fiorentina hiver snæver sejr hjem i Esbjerg


Esbjerg 5.60 Uafgjort 3.90 Fiorentina 1.63 (Kickoff torsdag 19:00)


Det var en ganske særlig chauffør, der ventede på Fiorentinas spillere og trænere, da italienerne ankom til Danmark onsdag; den tidligere Viola-spiller Martin Jørgensen var således troppet op for at hilse på repræsentanterne fra sin tidligere klub - ja, og så for at køre dem til hotellet!

Torsdag aften skal de italienske storfavoritter op mod Esbjerg i Europa Leagues 1/16-finaler, og selvom Jørgensen advarer Fiorentina om hjemmeholdets styrke på eksempelvis kontra, så har han udtalt til La Gazzetta dello Sport, at Viola er et meget bedre hold, hvis Serie A-spillerne yder som normalt.

EfB kan så håbe på, at "det normale niveau" er det, vi har set fra Fiorentina på det sidste i den bedste italienske række, hvor Firenze-klubben pt. ligger nummer fire; her har holdet nemlig kun vundet én af sine seneste fire kampe, og lørdag tabte man skuffende 1-2 på eget græs til formsvage Inter.

"Det ville være forkert at tro, at Fiorentina ikke er dygtigere end os", siger EfB-træner Niels Frederiksen til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Fiorentina er store favoritter, men vi har mødt og slået andre gode hold, og vi vil spille vores chancer og vil især på hjemmebane forsøge at drille dem. Den store joker er, at vi ikke har spillet en betydende kamp i to en halv måned".

Trods sløje resultater og en yderst skuffende placering i Superligaen imponerede EfB alt og alle i Europa Leagues gruppespil, hvor vestjyderne bortset fra de to kampe mod Salzburg vandt samtlige kampe og gik sikkert videre via andenpladsen.

På trods af Fiorentinas tvivlsomme form hjemme i Serie A er det imidlertid værd at huske på, at holdet har kvalificeret sig til den italienske pokalfinale, og at Viola er i optimal fysisk kampform; EfB derimod tager først hul på Superligaen i weekenden, og selvom der naturligvis er spillet træningskampe, så vil der være rust, der skal bankes af bentøjet.

Den tyske bomber Mario Gomez er med i gæsternes trup, men ifølge italienske medier starter han på bænken. I stedet forventes Matri at starte som spydspids i det, der nok bliver en 4-3-3-formation med Joaquin og Matos på de offensive fløje. 

Fiorentina vil være yderst tilfreds med at komme hjem fra Danmark med en snæver sejr, og det er lige præcis det, vi tror, de italienske favoritter får. 1-0 (odds 7.50) eller 2-1 (odds 8.50) i gæsternes favør er spilforslaget herfra.

Esbjerg er uden sin skadede målmand, Frederik Rønnow, og Kian Hansen, der ikke er spilleberettiget i Europa League.
 

Spilforslag:
Den forsigtigeSats på, at Fiorentina vinder kampen til odds 1.63
Den frække: Sats på, at Fiorentina vinder med ét overskydende mål til odds 3.55
 

Har Esbjerg en chance mod Fiorentina? Klik her for at se Unibet TV's analyse af opgøret!