Europa League: Juventus pisket til hjemmesejr mod kontrastærke Benfica


Juventus tager torsdag aften imod Benfica i returopgøret i Europa League-semifinalerne, efter at den første kamp i Portugal sluttede 2-1 i hjemmeholdets favør på Estadio Da Luz. De italienske mestre jagter en europæisk finaleplads, der vil være den første af sin art siden 2003, da Bianconeri tabte til Milan efter straffesparkskonkurrence i Manchester. Benfica er imidlertid en hård nød at knække, og de rødklædte søger revanche for nederlaget i sidste års finale.

Conte kan igen råde over alle sine stamspillere til den vigtige kamp, og da træneren ikke har spillere i karantæne, stiller han i stærkeste start-11'er. På pressemødet sagde Conte, at mange italienere, der ikke er Juventus-tifosi, holder med Benfica, men at der samtidig er mange portugisere, der holder med Juventus i det tidsrum, hvor kampen spilles.

Den største tvivl drejer sig om Vidals fysiske tilstand, efter at stjernen kun spillede 10 minutter mod Sassuolo. De fleste forventer dog, at chileneren bliver klar, hvilket betyder, at Marchisio må gøre plads på midtbanen. I forsvaret ser Barzagli ikke ud, som om han er helt ovenpå efter sin skade, så han erstattes sandsynligvis af Caceres. I angrebet er Tevez selvskrevet (argentineren scorede sit første europæiske mål i fem år, da han nettede i Lissabon), og ved siden af ham spiller Llorente.

Benfica kommer til Torino med et forspring på én scoring, men Jorge Jesus er klar over, at hans hold ikke bare kan stille sig tilbage og forsvare. I forhold til det første opgør glider Cardozo ud til fordel for Lima, der også burde være startet inde i kampen i Lissabon. Portugiserne vil satse på kontraløb - en taktik der gav Juves defensiv store problemer i den første kamp. Andrè Gomes er ude med karantæne hos gæsterne.

Onsdag opstod der en smule kontroverser, da Benficas vicepræsident, Silvio Cervan, udtalte, at han "ikke er i tvivl om, at Uefa, også på grund af kommercielle interesser, ville elske, at Juve kom i finalen". Juve svarede ikke igen, men det er næppe noget, ledelsen i Torino har nydt at høre.

Juventus skal have det mål, der kan sikre avancementet til finalen, men italienerne skal også vogte sig for portugisernes farlige kontraløb. De to klubber vil nok gå forsigtigt ind til opgøret - i hvert fald i begyndelsen. Bianconeri går på banen som favoritter, men oddset på 1-tallet er ret lavt (1.58), så i stedet vælger vi at satse på under 2.5 mål til odds 1.83.

Læs optakten til den anden semifinalekamp i Europa League mellem Valencia og Sevilla!