Europa League-kvalifikation: Esbjerg tager det første stik i Chorzów


Mens de øvrige danske klubber fik mere eller mindre uheldige lodtrækninger i kvalifikationsturneringerne til Champions League og Europa League, må Esbjerg siges at have fået en overkommelig modstander i den dobbeltdyst, der skydes i gang torsdag aften i det sydlige Polen.

Godt nok har modstanderen, Ruch Chorzów, vundet det polske mesterskab hele 14 gange, men den seneste mesterskabspokal blev erobret for 25 år siden, og pt. er holdet i store vanskeligheder i den bedste polske række; de hvid- og blåklædte polakker har således tabt begge ligakampe hidtil i sæsonen og har kun scoret ét mål.

Niels Frederiksen og EfB er heller ikke ligefrem kommet fremragende fra start i Superligaen, hvor der ligeledes er spillet to runder; vestjyderne lagde meget skuffende ud med at tabe 0-1 på eget græs til Randers FC, og i søndags tabte holdet endnu en gang point foran eget publikum, da det endte 1-1 mod SønderjyskE.

"Vi står over to kampe ikke dårligere, end vi gjorde mod FC Kairat fra Kasakhstan", lyder det optimistisk fra EfB's assistenttræner, Lars Lungi Sørensen, på klubbens hjemmeside med henvisning til den forgangne kvalrunde, hvor EfB vandt sammenlagt 2-1.

Esbjerg har vist, at klubben trives på den europæiske scene, og et hold som Ruch Chorzów bør ikke kunne give danskerne overvældende problemer, hvad det samlede avancement angår. Hjemmeholdet, der stort set kun består af hjemlige spillere, kan ikke få spillet til at fungere for tiden, og vi satser på, at EfB vinder med et enkelt mål torsdag aften til odds 4.30.

De danske gæster er uden de skadede Hans Henrik Andreasen, Martin Bergvold og Jonas Knudsen.

Spilforslag:
Sats på, at Esbjerg vinder kampen til odds 2.40