Europa League-kvalifikation: Rosenborg er ikke kommet til Tyrkiet for at underholde


Vi bevæger os ind i den tyrkiske jernby Karabük i den nordøstlige del af landet. Her skal norske Rosenborg i aktion i Europa League-kvalen torsdag aften.

Kampen er på alle måder speciel for veteranen Morten Gamst Pedersen, der tilbragte seks måneder i Karabükspor før skiftet til RBK i februar. Midtbanespilleren med cirka 300 kampe for Blackburn på cv'et er derfor blevet brugt som konsulent af træner Ingebrigtsen forud for kampen.

Og ingen tvivl om at træneren sagtens kan bruge gode råd; efter at Per Joar Hansen blev fyret den 21. juli, har klubben fra Trondheim ikke oplevet det opsving, som mange havde håbet på. 3-1 over irske Sligo Rovers sikrede avancement i den forgangne kvalrunde, mens 1-3-nederlaget til guldkandidaten Molde beviser, at de hvidblusede ikke kan være med på højeste niveau i den bedste norske række.

Rosenborg har store udfordringer, hvad truppen angår: Nicki Bille Nielsen og John Chibuike er solgt, mens VM-spilleren (og tidligere ansat i FC København) Cristian Gamboa kan forsvinde til West Bromwich hvert øjeblik.

Pål Andre Helland døjer med en lårskade, men er alligevel med i truppen. Jonas Svensson er dog blevet hjemme på grund af en lyskeskade. Den prekære situation førte til, at træner Ingebrigtsen bad den tidligere OB-spiller Tore Reginiussen om at stå over tirsdagens træning. Stefan Strandberg og Per Verner Rønning blev brugt i midterforsvaret ved den sidste træning inden afrejsen til Tyrkiet.

Værterne har ikke spillet en eneste kamp af betydning siden ligaafslutningen den 18. maj (1-0-sejr over Sivasspor), men den forgangne sæson sluttede fint for Den Blå Flamme med en syvendeplads.

Ligesom hos de norske gæster har der været store udskiftninger hos Karabükspor det seneste halve år. Hele seks spillere er smuttet ud af svingdøren på Yenişehir Stadium siden nytår, og træner Tolunay Kafkas har hentet syv ind i samme periode - heriblandt Özer fra tyske Frankfurt.

Rosenborg-træner Ingebrigtsen har udtalt, at holdet ikke er kommet til Tyrkiet for at underholde. Hjemmeholdet har på sin side spillet massevis af træningskampe, der stort set allesammen er endt 1-0 eller 0-1. Vi har derfor ikke nogen tro på, at torsdagens opgør bliver målrigt.

Spilforslag:
Sats på 0-0 til odds 8.50