Europa League: Optakt og spilforslag til Borussia Mönchengladbach-Lazio


Lucien Favres Borussia ligger nummer otte i Bundesligaen og satser derfor naturligvis benhårdt på Europa League. Lazio viste ligeledes i gruppespillet, at man ikke nedprioriterer turneringen, og hvis romerne kommer forbi tyskerne, så venter der en på papiret overkommelig modstander i ottendedelsfinalen i form af enten VfB Stuttgart eller Genk.


Seneste nyt fra omklædningsrummene


Lucian Favre stiller sandsynligvis i en 4-4-2'er, men man kan ikke helt afvise, at han i sidste øjeblik ændrer den til en 4-2-3-1. I angrebet spiller hollandske De Jong ved siden af Herrmann, mens svenske Oscar Wendt, en god gammel bekendt af dansk fodbold, står til at starte som venstre back, mens Jantschke tager sig af højre forsvarsside. I målet regerer det unge fænomen Ter Stegen, der også er på tale til Löws landshold.


Petkovic stiller op i en 4-5-1 på Borussia Park, selvom træneren fra Sarajevo i de seneste kampe har leget lidt med tanken om tre mand i forsvaret. Klose er ude med skade, og i stedet spiller Floccari. Hernanes er den primære kreative kraft på midtbanen, mens Konko nok skubber Pereirinha væk i forsvaret.


Form


Borussias sæson i Bundesligaen er gået meget op og ned, og i den seneste hjemmekamp mod Bayer Leverkusen måtte Favres mandskab kæmpe sig tilbage for at få en 3-3'er.


Lazio lader til at være kommet ud af sin minikrise, der indeholdt nederlag til Chievo og Genoa. Lørdag præsterede holdet godt mod rivalerne fra Napoli, selvom romerne skal blive bedre til at håndtere dødbolde, hvilket er en af Borussias specialiteter.


Indbyrdes kampe


De to trænere kender hinanden ganske godt, da de begge har arbejdet i den schweiziske liga. De har dog aldrig stået over for hinanden, hvis man ser bort fra en træningskamp mellem Petkovic' Young Boys og Favres Hertha Berlin.


Dom


Hjemmeholdet er favorit i denne 1/16-finale med odds 2.30, men vi tror på, at Lazio (odds 3.00), der indtil videre har imponeret i Europa League, kan få et godt resultat med hjem til Den Evige Stad. Vi tror ikke på mange mål og overvejer derfor et sats på under 1.5 mål til odds 3.20.Klik her for at spille på aftenens kamp mellem Borussia Mönchengladbach og Lazio.