Europa League: Optakt til FC Københavns premierekamp mod Molde


FC København 1.55, uafgjort 3.85, Molde 5.85 (Kickoff: torsdag kl. 19:00)

For syvende sæson i træk står den på europæisk gruppespil for FC København. I år er det dog "kun" den næstfineste turnering, Europa League, der er på menuen for Løverne, som i sidste sæson af Superligaen blev overhalet af FC Nordsjællands opkomlinge, der snuppede den direkte plads i Champions League - noget der forståeligt nok gjorde ondt på hovedstadsklubben. Holdet har dog rejst sig igen og vist gode takter i efterårssæsonen.

FC København er havnet i gruppe med norske Molde, tyske Stuttgart og rumænske Steaua, og den første opgave byder på norsk besøg i Parken. Nabolandets mestre Molde har den tidligere landsholds- og Manchester United-stjerne Ole Gunnar Solskjær på trænerbænken, men det er umiddelbart de to tidligere FCK-spillere Magne Hoseth og Pape Pate Diouf, der springer i øjnene i den norske trup. Sidstnævnte er lejet ud til sin tidligere klub efter et skuffende ophold i København.

På forhånd er det danske hold spået gode chancer for at gå videre fra gruppen - mest sandsynligt via en andenplads efter Stuttgart. Men Molde kan vise sig at være en faktor, man skal tage meget alvorligt. I øjeblikket ligger den vestnorske klub nummer to i Tippeligaen à point med Strømsgodset og et point foran storklubben Rosenborg efter 22 spillede runder.

Mens Molde må undvære sin playmaker Magnus Wolff Eikrem, der ikke er vurderet spilleklar af træner Solskjær, sætter nordmændene primært deres lid til angriberen Davy Claude Angan. Den 24-årige senegaleser ligger pt. på en delt førsteplads på topscorerlisten med 12 fuldtræffere. 21-årige Jo Inge Berget er en anden offensivspiller, som københavnerne gør klogt i at holde øje med torsdag aften.

Unge fremadstormende offensivspillere kan FC København dog også bryste sig af at have i truppen. Trioen Nicolai Jørgensen, Andreas Cornelius og Igor Vetokele kan vække skræk og rædsel i de fleste forsvar på dette niveau, og de tre giver henholdsvis 6.50, 4.75 og 25.00 gange pengene igen som første målscorer. Både Cornelius og Vetokele kom på tavlen, da FCK lørdag slog mestrene fra FCN med 2-1 på samme bane, som der spilles på mod Molde.

I 2010 slog FCK Molde 2-0 i en træningskamp i Marbella i Spanien, og det vil ikke komme som en kæmpe overraskelse, hvis københavnerne gentager kunststykket i sæsonens første Europa League-kamp. Molde er dog ikke blevet dårligere siden dengang - tværtimod - og en enkelt scoring til nordmændene er sandsynlig med tanke på, at FCK's forsvar ikke altid virker lige koncentreret og sammenspillet.

Selvom det ikke er Champions League-hymnen, der gjalder ud af Parkens højttalere torsdag aften, skal det nu nok blive en intens affære mod Molde, der uden at ryste på fødderne slog hollandske Heerenveen i sidste kvalrunde til Europa League. FC København må regnes som favorit, og holdets formkurve under træner Ariel Jacobs regime er stødt opadgående. Danskerne er desuden fortsat ubesejret på hjemmebane i denne sæson.

Spilforslag:

Sats på, at hjemmeholdet tager sejren til odds 1.55.

Sats på, at resultatet bliver 2-1 til FC København til 8.25.

Sats på, at Andreas Cornelius scorer første mål til 4.75.