Europa League: Optakt til FC Københavns udekamp i Molde


Molde 2.30 Uafgjort 3.30 FC København 2.90 (Kickoff torsdag kl. 21.05)

FC Københavns præstation i Europa League har i bedste fald været middelmådig indtil videre. To nederlag og nul scoringer er det blevet til i de seneste tre kampe i Gruppe E, hvilket har skabt en yderst ubehagelig situation for københavnerne forud for deres næstsidste gruppekamp mod de norske mestre, Molde, sent torsdag aften.

Alt andet end tre point vil givetvis betyde exit efter gruppespillet for danskerne, der har fire point efter fire kampe. Molde med tre point har endnu et spinkelt håb om at tage andenpladsen fra Stuttgart (fem point) og dermed avancere til forårets knald-eller-fald-kampe, så Løverne skal ikke regne med, at de møder et nykåret norsk mesterhold, der har ladet fejringen løbe løbsk inden kampen.

Ole Gunnar Solskjærs tropper overraskede de fleste efter det indledende 1-2-nederlag til FCK i Parken ved at besejre VfB Stuttgart på hjemmebane 2-0. Siden er det dog blevet til to nederlag til Steaua på henholdsvis 0-2 (ude) og 1-2 (hjemme).

FCK har i sæsonens 10 udekampe i Superligaen og Europa League blot vundet tre, mens fem er endt uafgjort. Holdet har dog vist fin form i den hjemlige liga for nylig, hvor offensiven har fungeret ganske fint, selvom frontduoen Cesar Santin og Andreas Cornelius ikke har samme skarphed, som de havde tidligere på efterårssæsonen. Især førstnævnte har leveret en række meget skuffende indsatser, og det vil ikke overraske, hvis træner Ariel Jacobs placerer Nicolai Jørgensen lige bag ved Cornelius i start-11'eren torsdag aften. Jørgensen måtte forlade banen mod FC Midtjylland søndag aften med en skade, men er taget med til Norge.

Christian Bolaños, der sad på tribunen mod FCM, og som ikke var i stand til at rejse på landsholdsopgave med Costa Rica i ugen op til, er også med i truppen. Bolaños og Jørgensen er vitale for FCK's offensiv på grund af deres evner til at sætte modstandere af. Bliver de begge helt klar til kampen, får hjemmeholdets til tider vaklende defensiv det svært. Molde har i den netop afsluttede Tippeligaen lukket lige over ét mål ind per kamp, og i Europa League er der scoret seks mål mod dem i fire kampe.

Selvom Molde kom godt tilbage i udekampen i København, så burde FCK have vundet opgøret sikkert, hvis man kigger på spil og chancer. Det er i en kamp som denne, at danskerne skal vise, at Superligaen er på et højere niveau end Tippeligaen. Vi tror på en spinkel udesejr på 1-0 eller 2-1 - spil der giver henholdsvis 9.00 og 10.50 på korrekt score.

Hvis hverken Bolaños eller Jørgensen bliver klar til at starte inde, bør man dog kraftigt overveje at spille på uafgjort til odds 3.30. Molde har nemlig ikke været nemme at bide skeer med på eget græs (inklusiv en smule kunstgræs) i denne sæsons Tippeligaen, hvor det er blevet til 14 sejre og blot et enkelt nederlag (til Viking) i 15 kampe. Målscoren 33-16 antyder imidlertid, at mange af hjemmesejrene har været relativt snævre.

Claudemir og Andreas Cornelius er de eneste spillere, der har scoret for FCK i Europa League-gruppespillet i sæsonen, og de giver henholdsvis odds 10.00 og 3.05 som målscorer mod Molde.

Tilbageværende kampe i Europa Leagues Gruppe E:
Molde-FC København, Steaua Bukarest-VfB Stuttgart, FC København-Steaua Bukarest og VfB Stuttgart-Molde.

Spilforslag:
Sats på, at FCK vinder kampen til odds 2.90