Europa League: Optakt til semifinalen Basel-Chelsea


Basel er den største overraskelse i denne sæsons Europa League. Schweizerne har slået hold som Dnipro og Zenit ud - og senest Tottenham. På nuværende tidspunkt koster det ikke noget at drømme. Chelsea er Europas forsvarende mesterhold og kom ind i Europa League fra Champions League. Nu skal Benitez redde sæsonen ved at komme i finalen i Europa League og ende blandt de øverste fire hold hjemme i Premier Lerague.
 

Sidste nyt fra omklædningsrummene

Yakin har alle spillere til rådighed bortset fra Bobodilla, der er låst, da han allerede har spillet i Europa med Young Boys. Trioen i angrebet vil bestå af Stocker, Streller og egyptiske Salah. Frei vil sandsynligvis starte på bænken.

Også Benitez kan råde over stort set alle spillere, og han vil nok stille med Torres i angrebet fra start. Bag ved spanieren ligger Moses, Mata og Hazard.
 

Form

Basel spillede uafgjort 2-2 i weekenden ude mod Thun, men takket være Grasshoppers uafgjorte i Luzern bevarede holdet forspringet på tre point i toppen af tabellen. Basel er lidt af en maskine på hjemmebanen, hvor det er blevet til 12 sejre i de seneste 14 kampe og kun ét nederlag i hele sæsonen.

Chelsea kommer også med en 2-2'er i bagagen fra udekampen mod Liverpool. Benitez' tropper kan ikke tillade sig at slappe af i Premier League, da både den sportslige værdi og pengene fra Champions League-deltagelse er yderst vigtige for klubben.
 

Indbyrdes opgør

De to hold har aldrig spillet mod hinanden, men Basel slog i den forgangne runde et andet London-hold, Tottenham, ud af turneringen. På White Hart Lane spillede Yakins drenge en stor kamp, hvor de satte Spurs' defensiv under heftigt pres.
 

Odds & vurdering

Chelsea giver odds 2.45 for sejren, men oddset på Basel-sejr (2.80) er også ganske interessant. Som vi sagde tidligere, så er schweizerne næsten uovervindelige på hjemmebanen i denne sæson. Uafgjort giver 3.30.


Klik her for at spille på semifinalen mellem Basel og Chelsea hos Unibet