Europa League: Optakt til semifinalen Fenerbahce-Benfica


Fenerbahçe er i sin første europæiske semifinale, og en stor del af tyrkernes chancer for at nå helt til finalen afhænger af torsdagens første kamp i Istanbul, hvor de blågule kan drage fordel af et hidsigt og varmblodet hjemmepublikum. Benfica har dog i år bevist, at det er et modent hold, der forstår at spille på de svære udebaner.
 

Sidste nyt fra omklædningsrummene

Angriberen Sow vender tilbage hos værterne fra første minut, hvor han danner offensiv trio med Ucan og Kuyt, der ligger bag ved spydspidsen Webo. På midtbanen spiller Meireles og Topal som de to kontrollerende herrer.

Jorge Jesus har ikke Perez og Almeida til disposition på grund af karantæne, og Benfica-træneren stiller op i den sædvanlige 4-2-3-1'er med Cardozo som ensom ulv i angrebet.
 

Form

Fenerbahçe tabte i den forgangne weekend mod Genclerbirligi, og det var det første nederlag efter 11 kampe som ubesejret. Tyrkerne kan dog satse næsten alt på Europa League, eftersom ærkerivalerne fra Galatasaray kommer tættere og tættere på mesterskabet.

Benfica derimod vandt derbyet mod Sporting med 2-0 og er meget tæt på at tage titlen i Portugal.
 

Indbyrdes opgør

De to hold har mødtes to gange gang før, men vi skal næsten 40 år tilbage i tiden for at finde kampen. Klubberne mødtes i første runde af Mesterholdenes Turnering i sæsonen 1975/76, og her vandt tyrkerne den første kamp 1-0. I returkampen i Lissabon blev Fener dog løbet helt over ende og tabte 0-7.
 

Odds & vurdering

Benfica bliver betragtet som favorit med odds 2.35, mens hjemmesejren kaster 2.95 af sig. Uafgjort giver odds 3.25. Vi forudser ikke mange mål, så overvej at satse på over 1.5 mål til 1.28.


Klik her for at spille på semifinalen mellem Fenerbahce og Benfica hos Unibet