Europa League-playoff: Esbjerg skal over et bjerg i Saint-Étienne


Saint-Étienne 1.23 Uafgjort 5.65 Esbjerg 11.50 (Kickoff torsdag 19:00)
 

For fans af offensiv fodbold var den første kamp mellem Esbjerg og franske Saint-Étienne et sandt festfyrværkeri. Syv mål blev der scoret, og i sidste ende var det vestjyderne, der kunne trække sig tilbage med en imponerende 4-3-sejr. Defensivt lod indsatsen imidlertid meget tilbage at ønske fra begge hold.

På trods af sejren gør de tre franske udebanemål, at EfB nærmest er tvunget til at få enten uafgjort eller vinde torsdag aften på Stade Geoffroy-Guichard, hvor der er plads til omkring 35.000 tilskuere.

De fleste forventer et toptændt Saint-Étienne-hold, der vil forsøge at spille lynhurtigt og teste gæsterne fra start. I Esbjerg-lejren erkender man outsiderrollen, men tror naturligvis på sin chance efter sejren på hjemmebane:

"Vi forventer at blive udsat for et stormvejr, men jeg tror alligevel, vi alle bliver overraskede, når vi befinder os i det. For nylig blev vi overraskede, da vi mødte trykket fra sydsiden i Brøndby, og dette bliver bare gange 10", siger EfB's cheftræner, Niels Frederiksen, til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Vi skal komme godt ud af de første 15-20 minutter, vi skal være dygtigere på standardsituationer end i Esbjerg, og så skal vi helst score kampens første mål. I så fald skal Saint-Étienne forcere endnu mere, og det kan åbne muligheder for os".

Saint-Étienne mistede momentum hjemme i Ligue 1 i weekenden, da holdet tabte 0-1 ude mod Lille. Det var sæsonens første pointtab for de grønklædte, der havde vundet de første to ligakampe 1-0.

Esbjerg kommer ligeledes med et nederlag i bagagen, efter at holdet skuffende måtte se sig slået 1-3 af oprykkeren Viborg. Niels Frederiksens erklærede sig i forbindelse med dén kamp for rystet over sit holds spil og skuffet over, at spillerne ikke kunne præstere både i Europa League og i Superligaen.

Alt andet end endnu en toppræstation mod Saint-Étienne vil efter vores vurdering kaste et Europa-exit af sig for de blåhvide. Danske hold har det traditionelt svært mod franske modstandere, og torsdag aften skal EfB passe på ikke at havne som statister i værternes hurtige kombinationsspil. Vi tror ikke, at EfB bliver kørt over - dertil bør holdet være for stærkt - men alt andet end en hjemmesejr vil være lidt af en sensation.

Sebastian Andersen er gledet ud af EfB's trup i forhold til weekenden kampe i Superligaen.
 

Spilforslag:
Den forsigtige: Sats på, at Saint-Étienne vinder kampen til odds 1.23
Den frække: Sats på, at Saint-Étienne vinder med ét mål til odds 3.55


Klik her for at spille på Europa League-playoff hos Unibet