Europa League-playoff: Esbjerg skal ramme topniveau mod stærke Saint-Étienne


Esbjerg 4.15 Uafgjort 3.65 Saint-Étienne 1.75 (Kickoff torsdag 19:00)
 

Fodboldfeberen raser på den jyske vestkyst - ikke mindst i Esbjerg, hvor byens største fodboldklub, EfB, i den grad er tilbage på fodboldens danmarkskort efter oprykningen i forrige sæson. En fjerdeplads og en pokaltriumf i den forgangne sæson kastede en plads i Europa Leagues playoff af sig, og her venter der Niels Frederiksens blåhvide drenge en stor, men ikke umulig opgave i form af den franske storklub AS Saint-Étienne.

EfB lægger ud på hjemmebane torsdag aften, og her vil alle sæder være besat, efter at klubben tidligere på kampdagen kunne melde alt udsolgt. Optimismen omkring EfB er ganske forståelig - ikke kun på grund af sidste sæsons flotte resultater, men også i kraft af en flot sæsonstart efter sommerferien.

Her har vestjyderne uddelt øretæver med løs hånd til hold som FC Nordsjælland (4-0) og AGF (5-1), og de ni erobrede point rækker i skrivende stund til en andenplads bag ved rækkens suveræne førerhold, FC Midtjylland. Cheftræneren er bevidst om sit eget holds store styrke, men indtager fornuftigt en ydmyg holdning op til kampen mod de stærke franskmænd, der har vundet begge deres kampe i denne sæsons Ligue 1 med 1-0:

"Ingen kan være uenige i, at Saint-Étienne er favoritter, men kan vi være skarpe både på forsvarsspillet og i omstillingerne, har vi muligheder. Vi møder et dygtigt og teknisk stærkt hold, der gerne vil spille bolden op nedefra og god til at finde rummene bag et forsvar. Det vil være rigtig fint, hvis vi kan forhindre modstanderen i at score i Esbjerg, og kan vi score et mål eller ligefrem to, vil det være et fantastisk resultat", siger Niels Frederiksen, der tog over fra Jess Thorup i sommer, til klubbens hjemmeside.

Der er ingen tvivl om, at det bekymrer træneren en smule, at defensiven lukkede hele tre mål ind i mandagens udekamp i Randers (2-3), og hvis den ellers stærke forsvarskæde optræder lige så gavmildt over for en Saint-Étienne-offensiv, der tæller navne som brasilianske Brandão og ivorianske Max Gradel, så kan det blive en rigtig grim oplevelse for hjemmeholdet.

Saint-Étienne er en af Frankrigs mest succesrige klubber, hvis storhedstid fandt sted tilbage i 1960'erne og '70'erne. 10 franske mesterskaber er det blevet til for de grønklædte, der i 2008 mødte et andet dansk hold, FC København, i Europa League. Dengang kunne danskerne ikke stille noget op mod et veloplagt fransk hold, der vandt overbevisende med 3-1 i Parken. Et sådan resultat torsdag i Esbjerg vil med 99 pct. sikkerhed betyde farvel til Europa for endnu et dansk hold, men selvom vi tror på sejr til Saint-Étienne, så behøver det ikke gå så galt for et EfB-mandskab, der har et meget imponerende topniveau.
 

Spilforslag:
Sats på, at Saint-Étienne vinder til odds 1.75 


Klik her for at spille på Europa League-playoff hos Unibet