Europa League-playoff: FC Nordsjælland står over for gamle kendinge i svenske trøjer


IF Elfsborg 1.80 Uafgjort 3.40 FC Nordsjælland 4.25 (Kickoff torsdag 20:00)
 

De forsvarende danske sølvvindere, FC Nordsjælland, kunne glæde sig over at blive seedet i playoffrunden i Europa League, efter at holdet var blevet sendt ud af Champions League-kvalen på bagdel og albuer af russiske Zenit. Seedningen kastede to opgør mod de svenske mestre, Elfsborg, af sig, og det er en opgave, som Kasper Hjulmand & Co. bør have gode muligheder for at løse.

Torsdag aften spilles den første kamp i Sverige, og her bliver det til et gensyn med de tidligere Farum/FCN-spillere Kevin Stuhr Ellegaard og Mikkel Beckmann, der tørner ud for de gulklædte svenskere. Begge danskere forventes at starte inde for hjemmeholdet.

Cheftræner Hjulmand kender i det hele taget Elfsborg rigtig godt, da det er et mandskab, Farum-klubben har spillet træningskampe mod som optakt til de seneste to forårssæsoner. Begge kampe er endt med resultatet 1-1, der torsdag aften giver odds 6.00.

"Vi står foran to vigtige kampe mod Elfsborg, og vi skal torsdag skaffe os et godt udgangnspunkt i den første. Vi er meget opsatte på at jagte billet til det europæiske gruppespil. Det betyder så meget for både klubben og holdet. Seks europæiske kampe mere over efteråret er virkelig en gulerod for os, og vi vil gøre alt, hvad vi kan", siger Hjulmand til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Elfsborg er altid stærk på hjemmebane, hvor holdet henter mange point, så det er et svært sted at spille. Men jeg ser også gode muligheder for os, hvis vi spiller op til vores bedste".

Svenskerne er ganske rigtig stærke på eget græs i Borås. Selvom holdet ligger på en skuffende femteplads i Allsvenskan med 10 point op til førerholdet, Malmö, så er det ikke hjemmebanestatistikken, der har været problemet. I 10 hjemmekampe er det således kun blevet til ét nederlag, og Elfsborg har kun tilladt modstanderne at score syv mål i disse opgør.

At svenskerne er gode hjemme, fik Celtic at føle i tredje kvalrunde til Champions League. Efter 1-0 i Skotland endte returkampen i Sverige 0-0, og Elfsborg kan med rette være skuffet over, at man ikke fik scoret i de to kampe mod den skotske tradtionsklub. Vi kan derfor forvente et tændt hjemmehold torsdag aften - også set i lyset af at det i den forgangne weekend blev til et 1-3-nederlag til rivalerne IFK i Göteborg.

Tigrene fra Farum kommer derimod med en ligasejr i bagagen, hvilket ikke har været hverdagskost i denne sæson; ja, rent faktisk var 2-1-sejren over AaB lørdag sæsonens første gevinst efter to uafgjorte og to nederlag. Én af de spillere, som Hjulmand sætter sin lid til torsdag aften, er angriberen Morten Nordstrand, der blev dobbelt målscorer i AaB-kampen, og som dermed har lavet tre mål i de seneste to kampe. Et udebanemål kan meget vel være det, der i sidste ende sender FCN ind i Europa Leagues gruppespil.

FCN må fortsat undvære Søren Christensen, Uffe Bech, Kasper Lorentzen og Oliver Thychosen.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40
 

Klik her for at spille på Europa League-playoff hos Unibet