Europa League-playoff: Sensationen udebliver for FC Midtjylland mod Panathinaikos


Den forgangne uge har været et mareridt for de danske hold i Europa. To gange 0-4 lød cifrene på for først AaB's og siden FC Københavns vedkommende, da guld- og sølvvinderne mødte henholdsvis Apoel Nicosia og Bayer Leverkusen på udebane. Særligt AaB's kollaps mod et middelmådigt cypriotisk mandskab må siges at være ganske overraskende.

Nu er spørgsmålet så, om nordjyderne og københavnerne skal have selskab af FC Midtjylland i Europa Leagues gruppespil. Det afgøres torsdag aften, når Ulvene hjemme i Herning får besøg af græske Panathinaikos. De grønklædte sydeuropæere løb fuldstændig midtjyderne over ende i det første opgør, hvor danskerne ellers kom foran efter blot 13 minutters spil. 4-1 sluttede kampen i Athen.

Indrømmet, det ligner noget nær en umulig opgave for de rødsorte midtjyder, der pt. indtager førstepladsen i Superligaen med 12 point efter fem runder og to hjemmesejre ud af to mulige. Ikke desto mindre lyder der optimistiske toner fra Herning-egnen:

"Vi jagter chancen for at komme i gruppespillet. Vi har analyseret den første kamp godt, og vi håber, at vi er det hold, der har lært mest af opgøret. Vi har i hele vores optakt ladet det skinne igennem, at vi tror på, vi kan skabe sensationen og det største europæiske comeback i dansk fodbolds historie", siger FCM-træner Glen Riddersholm til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Vi kan ikke bare gå ud og angribe med alt, hvad remmer og tøj kan holde. Den defensive organisation skal skabe basis for en sejr. Vi skal sørge for, at de kommer til at spille mod et etableret forsvar. Vi skal være kloge og undgå omstillinger imod os. Samtidig skal vi være effektive og kyniske på de chancer, vi skaber".

LÆS MERE: Følg vores dækning af Europa League her

Mens Superligaen lå stille i weekenden, tog Panathinaikos søndag hul på den bedste græske række, da det på udebane mod sidste sæsons midterhold Levadiakos blev til ét point i et opgør, der sluttede 1-1. Favoritterne forhindrede et chokresultat takket være en straffesparksscoring seks minutter før tid.

Uafgjort er også et resultat, vi kan se for os torsdag aften, hvor grækerne sandsynligvis vil stå forholdsvis langt tilbage i afventende stil, da de absolut ingen grund har til at forcere tempoet. Selv hvis midtjyderne skulle komme foran, er der ingen grund til panik, og vi har i modsætning til Glen Riddersholm ikke fantasi til at forestille os, at værterne kan "skabe sensationen". 1-1 er vores resultattip til odds 6.75.

Grækerne kommer til Herning uden svenske Marcus Berg, der var det første opgørs ubestridte stjerne med hele fire kasser. Den 28-årige bomber har brækket kravebenet og er ude de næste par måneder.

FCM må undvære de skadede angribere Tim Janssen og Morten 'Duncan' Rasmussen, mens forsvarets krumtap Erik Sviatchenko er i karantæne efter sit røde kort i Athen.

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.30