Europa League: Sevilla besejrer Valencia i spansk semifinaleopgør


Den ene af torsdagens to Europa League-semifinaler er et rent spansk anliggende, og det første kapitel skrives klokken 21:05 på Sanchez Pizjuan, hvor værterne fra Sevilla får besøg af Valencia.

Emerys udvalgte er godt kørende i øjeblikket både i Europa og hjemme i La Liga, og den kommende weekend - klemt inde mellem de to europæiske semifinaler - skal andalusierne en tur til Baskerlandet for at møde Athletic Bilbao, der i øjeblikket ligger på tredjepladsen i tabellen med tre point ned til netop Valencia.

De rødhvide var dog i store problemer i ottendedelsfinalerne, hvor de tabte 2-0 på hjemmebane mod lokalrivalerne fra Betis. I returopgøret lykkedes det dog Sevilla at vende tingene på hovedet og snuppe avancementet efter straffesparkskonkurrence. Heller ikke kvartfinalerne var en dans på roser for Sevilla, men efter 0-1-nederlaget i Porto gik spanierne amok i den første halve time på eget græs og endte med at vinde 4-1.

Torsdag aften er forsvarsspilleren Coke ude med karantæne, og han erstattes af Diogo Figueiras. Hjemmeholdet stiller op i en 4-2-3-1-formation med Bacca som frontløber.

Valencia, der i øjeblikket ligger på ottendepladsen i La Liga, har ikke kun Europa League som eneste tilbageværende ambition i sæsonen, men det er også i denne turnering, at klubbens eneste håb om europæisk fodbold efter sommerferien befinder sig. Efter at have slået Dynamo Kiev og Ludogorets ud uden de store problemer i henholdsvis 1/16-finalerne og ottendedelsfinalerne, præsterede Pizzi & Co. en sensation i kvartfinalerne. Efter at have tabt 0-3 i Basel lykkedes det spanierne at besejre schweizerne 5-0 efter forlænget spilletid i Valencia. Hjemme i ligaen går det ikke som smurt for Valencia, der indtil videre kun har vundet tre udekampe, mens seks er endt uafgjort, og otte er tabt.

I de to indbyrdes ligakampe i denne sæson slog Valencia først Sevilla 3-1 på Mestalla, mens opgøret på Pizjuan endte 1-1. Vi bør dog huske på, at Valencia ikke har besejret Sevilla på udebane i 10 år. Det ligner på forhånd en tæt kamp, men Emerys hjemmehold bør drage fordel af eget publikum, og til odds 1.68 satser vi på sejr til værterne.