Europa League: Valencia har ryggen mod muren


Valencia står over for noget nær en umulig mission, når spanierne skal hente tre mål på Basel for at spille sig i semifinalerne i Europa League. I det første opgør, der blev spillet på et tomt St Jakob-stadion på grund af tilskueruroligheder i kampen mellem Basel og Salzburg i runden forinden, havde selv den mest optimistiske Basel-fan næppe regnet med så klar en sejr, men Yakins udvalgte holdt Valencia i skak og udnyttede alle de chancer, de fik. Nu er de rødblå schweizere et meget lille skridt fra en semifinaleplads.

Cheftræner Pizzi og Valencia befinder sig i en delikat periode. Hjemme i La Liga ligger holdet nummer otte med ni point op til Europa League-pladserne, hvilket gør torsdagens opgør altafgørende for næste sæsons europæiske udsigter. At score tre gange mod Basel uden at lukke mål ind i den anden ende ligner en umulig udfordring. Senest spillede de sorthvide 0-0 ude mod Valladolid, og forinden var det blevet til et hjemmebanenederlag til Getafe og uafgjort i Almeria. Pizzi stiller med et meget offensivt hold - det kan ikke være anderledes - med Alcacer og Vargas i angrebet.

Basel satser på at fortsætte stilen fra sidste sæsons udgave af turneringen. Yakin & Co. fører den bedste schweiziske række (ikke noget nyt under solen dér), men i weekenden blev det kun til ét point på hjemmebane mod Thun, hvilket gjorde det muligt for Grasshoppers at hale ind på Basel, der har ét point ned til rivalerne. Træthedstegnene begynder så småt at vise sig, og derfor valgte træneren at spare stamspillere i den seneste ligakamp. Torsdag er angriberen Stocker tvivlsom, og det er et fravær, der vil gøre ondt på gæsterne.

Da de to klubber mødte hinanden på Mestalla i Champions League i 2002, vandt Valencia 6-2 - et resultat der vil betyde avancement for hjemmeholdet torsdag aften. Ligesom i det første opgør forventer vi masser af mål i Spanien. Valencia-sejren til odds 1.45 kan være et godt udgangspunkt, men eftersom værterne skal fremad fra start, kan Basel slå til på kontra, og vi satser på over 2.5 mål til odds 1.67. Vi tror dog, at hjemmeholdet hiver sejren hjem, og 1/1 på Halvleg/Fuldtid kaster odds 2.12 af sig.

Læs optakt og analyse af Juventus' hjemmekamp mod franske Lyon!