FCK-fløj Youssef Toutouh: Ludogorets' defensiv er til at snakke med


Når FC Københavns spillere torsdag aften klokken lidt i syv går ind på Stadion Vasil Levski i den bulgarske hovedstad Sofia, er målet at skrive klubhistorie og spille sig videre fra forårets første europæiske knockoutrunde.

Ni point i Champions Leagues Gruppe G var ikke nok til videre avancement i verdens største klubturnering, så nu står den i stedet på 1/16-finaler i Europa League. Her er modstanderen det bulgarske mesterhold Ludogorets - en opgave, der samtidig er årets første af betydning, og som ifølge en af efterårets FCK-profiler, den teknisk dygtige fløjspiller Youssef Toutouh, hører til i den tricky kategori.

"Ludogorets er et teknisk stærkt hold, der er godt på kontra. Det er ligemeget, hvor på banen, de erobrer bolden, så kører de på og går efter det. Vi skal være rigtig skarpe defensivt. Vi skal have hurtige fødder over hele linjen, for ellers går det galt. Det er det, de venter på. De har nogle rigtig hurtige spillere og nogle rigtig gode tekniske spillere", siger Youssef Toutouh til Unibet for derefter at slå over i mere optimistiske toner:

"Vi skal ikke frygte dem".

"Deres defensiv til at snakke med, og vi har nogle rigtig gode offensive spillere, så vi skal ikke frygte dem. Vi skal bare gøre det, vi er gode til, og så er jeg sikker på, at vi nok skal få et godt resultat".

I modsætning til FCK, der søndag eftermiddag spiller årets første Superliga-kamp i form af derbyet mod Brøndby IF, har Ludogorets allerede været i aktion i den bedste bulgarske række. De grønklædte vandt således i sikkert stil 4-0 på udebane mod bundproppen Montana i søndags og bevarede dermed forspringet på tre point ned til den mere berømte rival Levski Sofia.

Ludogorets hører egentlig hjemme i byen Razgrad flere hundrede kilometer øst for hovedstaden Sofia, men må på grund af UEFA's krav ikke benytte sin normale hjemmebane, Ludogorets Arena, i de europæiske turneringer.

Hjemmebane eller ej, FCK's kommende modstander har masser af rapfodede brasilianskfødte offensivspillere til disposition, og det var da også tre af dem, der kom på tavlen i weekenden: Marcelinho (to mål), Wanderson og Jonathan Cafu. Læg dertil holdets ligatopscorer, den rumænske landsholdsspiller Claudiu Keserü, der sad på bænken i hele kampen mod Montana, og du står med et hold, der sagtens kan byde de danske mestre op til dans.

"Hvis du spørger mig, så er det meget lige. I forhold til det, jeg har set på video, så er de rigtig gode, men vi skal heller ikke undervurdere os selv. Vi er også rigtig gode, og folk har respekt for os. Det skal vi vise", siger Youssef Toutouh og opregner de punkter, hvor FCK ifølge ham er stærkere besat end torsdagens modstander:

"Når det gælder, er jeg sikker på, vi er klar".

"Vi har en bedre træner, vi har en rigtig bred trup, vi har masser af erfarne spillere, og vi har mange unge, sultne spillere, der har gjort det rigtig godt sidste år, og som gerne vil vise endnu mere. Det defensive skal nok være på plads. Det er noget, der ligger i vores rygrad nu, og når det gælder, er jeg sikker på, vi er klar. Hvis vores offensive spil fungerer, og vi er gode til at holde på bolden og får gang i vores angribere igen, så frygter jeg ikke noget".

Der har været talt en del om FC Københavns dårlige resultater i vinterens træningskampe. Lørdag tabte man f.eks. 0-2 i Parken til Rosenborg - et hold, der angiveligt minder en del om Ludogorets i måden, de praktiserer kontraspillet på. De manglende scoringer og de individuelle fejl i træningskampene er dog ikke noget, der ødelægger humøret hos den 24-årige nummer 24 i FCK, Youssef Toutouh:

"Uanset om det er en træningskamp eller en rigtig kamp, så vil du altid vinde, men hvis du skal tabe, vil man gerne tabe i træningskampene, for vi bruger dem på at finpudse det sidste og løbe en masse meter. Men vi er klar på torsdag. Det er vi".