Spilforslag til Europa League-finalen: Dolberg misser sjældent målet


Ajax - Manchester United (kampstart onsdag 20.45)
United vinder, 35 units
Odds 1.84

Siden de første odds kom ud, er prisen for en United-sejr faldet, og det er måske smag og behag, om man finder den for lav, men jeg hælder nu stadigvæk til en triumf for holdet fra Manchester.

Ajax har suverænt været turneringens mest underholdende mandskab, og det er fantastisk, at de er nået så langt, men det har trods alt ikke været uden gevaldige problemer undervejs.

United har ikke tabt i knockout-fasen overhovedet - i otte kampe. Ajax har lidt tre nederlag.

Efter at have kørt Schalke 04 ud ad klædet i hjemmekampen var hollænderne nede 0-3 i udekampen og dermed ude af turneringen, inden tyskerne storkvajede sig.

Alt i alt regner jeg derfor med en United-triumf, men skal ikke undlade at hylde Ajax, hvis jeg skulle tage fejl.

Efter at have skilt Lyon ad på hjemmebane var det med lodder og trisser, at danskerklubben holdt franskmændene nede på tre scoringer i udekampen. 

Det har med andre ord meget tydeligt været hjemmekampene, der sikrede vejen til finalen. For United har det været både hjemme- og udekampene, der har sikret videre adgang.

Kun i sæsonens første EL-kamp præsterede United ikke at score, hvorfor det er vanskeligt at se Ajax holde englænderne til nul.

Det kan selvfølgelig også være svært at se Ajax blive holdt til nul, men de fleste havde også troet på en scoring af Celta i hjemmekampen i semifinalen, hvad der ikke indtraf.

Alt i alt regner jeg derfor med en United-triumf, men skal ikke undlade at hylde Ajax, hvis jeg skulle tage fejl.

Over 2 mål, 38 units
Odds 1.67

United har ligesom i Premier League spillet nogle særdeles kontrollerede kampe frem mod finalen, men det er svært at forestille sig, at det også skulle ske mod Ajax.

Ajax' seneste seks kampe har budt på mindst to scoringer, og både de og United har scoret i 13 af deres 14 kampe på vej mod slutkampen.

Kommer den ene part på tavlen, skal den anden reagere. Der findes trods alt ikke en returkamp. Enten giver det bonus eller bagslag i egen ende.

To scoringer giver indskuddet retur - flere mål giver odds 1.67 i gevinst. 

Ajax over 3.5 hjørnespark, 24 units
Odds 1.45

Ajax' gennemsnit for turneringen ligger på 6,43 hjørnespark pr. kamp.

Selvfølgelig skal modstanderen tages med i betragtning, men Celta nåede i semifinalerne mod United op på henholdsvis fire og otte hjørnespark uden at være et lige så ivrigt ”hjørnehold” som Ajax. 

Ajax flest kort (handicap +0.5), 19 units
Odds 1.82

Ajax har ubetinget været den største kort-magnet i Europa League. Ufattelige 45 gule kort og fire røde på 14 kampe er det blevet til. Et rødt kort tæller i øvrigt for to i ovennævnte spil.

United ligger på 21 kort, så de er heller ikke engle, men man skal godt nok gå til makronerne for at slå Ajax i et kort-spil. 

Ander Herrera får kort, 10 units
Odds 3.50

Davy Klaasen får kort, 11 units
Odds 3.20

Ander Herrera og Davy Klaasen har begge fået fem kort undervejs til finalen. 

Davison Sanchez får kort, 14 units
Odds 4.50

Ligger på fire kort på vejen til finalen. 

Joel Veltman får kort, 12 units
Odds 2.90

Joel Veltman har fået seks gule og ét rødt kort på vej til finalen

Ander Herrera spiller hele kampen, 20 units
Odds 1.72

Han er noteret for otte kampe i sæsonens Europa League og i alt 720 spillede minutter. Med andre ord fuld tid i de kampe, han har været med i. 

Hakim Ziyech spiller hele kampen, 23 units
Odds 1.50

Ziyech er noteret for 10 kampe fra start i EL og er blevet pillet ud tre gange. Har dog deltaget i alle forårets knockout-kampe og er kun blevet pillet ud én eneste gang - i den allerførste på udebane mod Legia. 

Paul Pogba spiller hele kampen, 23 units
Odds 1.40

Har deltaget fra start i samtlige EL-kampe for United i denne sæson og er blevet pillet ud tre gange; dog kun én gang i forårets knockout-kampe - i hjemmekampen mod Rostov. 

Paul Pogba over 0.5 skud uden for rammen, 23 units
Odds 1.55

Har som nævnt været med fra start i alle Uniteds EL-kampe og er noteret for 22 forsøg uden for rammen.

For at sætte det lidt i perspektiv: Det næsthøjeste antal blandt alle de spillere, som kan komme i aktion onsdag aften, er 14, og kun fire spillere er noteret for 10 eller derover. 

Kasper Dolberg under 1.5 skud udenfor rammen, 30 units
Odds 1.50

Danskeren forsøger sig tilsyneladende sjældent, hvis han ikke finder et særdeles godt belæg for at kunne ramme kassen. Noteret for fem skud udenfor rammen i 12 kampe. 

Ander Herrera under 0.5 skud inden for rammen, 31 units
Odds 1.47

Ikke just en mand, der forsøger sig i tide og utide. I sine otte EL-kampe er han noteret for tre forsøg i alt - heraf to inden for rammen. 

Daley Blind under 2.5 forseelser, 30 units
Odds 1.50

Har spillet 10 kampe i EL og er noteret for otte frispark.

Lasse Schöne under 2.5 forseelser, 33 units
Odds 1.95

Noteret for 11 kampe i EL og for 13 frispark. Altså kun lige nøjagtig over ét i gennemsnit. 

Henrikh Mkhitaryan under 2.5 begåede forseelser imod sig, 31 units
Odds 1.47

Noteret for 10 kampe og har fået ni frispark begået imod sig. 

Og så er der langskuddene, hvis man går efter de højere odds:
- Det giver odds 8.00 på, at Bertrand Traoré leverer en assist. Han er noteret for fire målgivende afleveringer i 12 kampe - præcis ligesom Ziyech, der giver odds 2.75!
- Det giver odds 2.60 på, at Ajax har mest boldbesiddelse i løbet af kampen, hvilket måske er at vippe favoritrollen lige lovlig meget over på Uniteds side? Gennemsnitligt ligger United på 56 procents boldbesiddelse pr. kamp, men Ajax er lige i hælene med 54 procent. United havde henholdsvis 48 og 38 procents boldbesiddelse i de to semifinaler mod Celta Vigo. Sidstnævnte tal var i hjemmekampen!
- Kasper Dolberg har været farligste mand hos Ajax og giver odds 3.70 for scoring.
- Det giver odds 3.40 for en scoring af Henrikh Mkhitaryan, som har været Uniteds farligste spiller i Europa League. 10 kampe har han fået, fem mål har han lavet, fire af disse på udebane og fire af dem efter nytår. 
- En sejr til United og flest hjørnespark til Ajax kan kombineres til odds 5.00.