10 ting du ikke vidste om VM-slutrunden i Italien 1934


10. Uruguay - VM-værtsland i 1930 - valgte på grund af de mange afbud til den første VM-slutrunde i historien og strejken blandt spillerne i den nationale liga ikke at deltage i verdensmesterskaberne i 1934 og mistede dermed muligheden for at forsvare den titel, der var erobret fire år tidligere i finalen mod Argentina.

9. På trods af sin status som værtsnation måtte Italien ud i kvalifikationskampe til VM, og 4-0-sejren i Milano over Grækenland skulle blive den senere trænerlegende Nereo Roccos debut - og eneste kamp nogensinde i den azurblå trøje.

8. Turneringen i 1934 bestod udelukkende af knald-eller-fald-kampe, hvilket betød, at Brasilien og Argentina, der kom med skib fra Sydamerika, kun fik en enkelt kamp hver i slutrunden. Brasilien tabte 1-3 til Spanien, mens Argentina blev slået 2-3 af Schweiz.

7. I kvartfinalen spillede Italien og Spanien 1-1, hvilket betød, at kampen skulle spilles om. I omkampen stillede den legendariske spanske målmand Ricardo Zamora ikke op - et fravær der aldrig helt er blevet forklaret. Italienerne vandt 1-0 og gik videre til semifinalerne.

6. Italien og Østrig stod over for hinanden i semifinalen i Milano. Det østrigske mandskab, der gik under navnet Wunderteam, var storfavorit i turneringen, og et par måneder før VM-slutrunden havde østrigerne slået Gli Azzurri 4-2 i Torino.

5. Takket være en scoring af Guaita var det dog Italien og cheftræner Pozzo, der trak det længste strå i Milano.

4. Finalen mellem Italien og Tjekkoslovakiet blev spillet på det stadion, der dengang hed Nazionale del Partito Fascista di Roma (i dag Flaminio), men romerne flokkedes ikke til hjemmebanen, hvor der selv i finalen var masser af tomme sæder.

3. Tyskland og Østrig spillede om bronzemedaljerne i Napoli. Ingen af holdene havde taget andentrøjen med, hvilket betød, at østrigerne stillede op i Napolis lyseblå hjemmebanetrøje.

2. Efter at Puc havde bragt Tjekkoslovakiet foran 1-0 i finalen i Rom, udlignede Raimundo Orsi for Italien på et flot skud. Dagen efter forsøgte Orsi at gentage kunststykket på samme bane til ære for fotograferne, men selv uden målmand lykkedes det ikke Orsi, der ellers forsøgte sig hele 20 gange!

1. Efter 90 minutter sluttede finalen mellem Italien og Tjekkoslovakiet 1-1, og i overtiden afgjorde Angelo Schiavio fra Bologna sagerne til italienernes fordel.