Africa Cup of Nations: 10 ting du bør vide før de afrikanske mesterskaber


10. Den 29. udgave af Africa Cup of Nations går i gang næste uge. De forsvarende mestre, Zambia, har odds 2.65 på at vinde Gruppe C, efter at holdet vandt Gruppe A i 2012.

9. Sydafrika er vært for turneringen to et halvt år år efter, at landet havde VM. Sydafrikas eneste AFCON-titel kom i 1996, og Bafana Bafana har odds 9.00 på at gentage kunststykket på eget græs.

8. Den store turneringsfavorit er Elfenbenskysten, der slog Senegal over to kampe i kvalifikationen. Elfenbenskysten har ikke vundet turneringen i over to årtier, men har odds 2.75 på at gøre det i år.

7. Kap Verde kvalificerede sig til turneringen efter at have taget fusen på Cameroun over to kampe. Landet skød dermed sig selv op på 51. pladsen på Fifa-listen, hvor man således har ligget over rivalerne i Gruppe A: Sydafrika, Angola og Marokko. Kap Verde er sidenhen røget ned som nummer 69 og giver odds 20.00 som gruppevinder.

6. Ghana, der har vundet turneringen to gange, er kommet til semifinalerne i de seneste tre turneringer og til kvartfinalerne i VM 2010. Holdet har odds 6.00 på at vinde AFCON i år.

5. Camerouns Samuel Eto’o er topscorer i turneringen med 18 mål, men han er som sagt ikke med i årets udgave. Elfenbenskystens stjernespiller Didier Drogba skal ramme nettet ni gange for at overhale den rekord. Hans hold har odds 9.00 på at slå Togo 3-0 i sin første kamp.

4. Niger har kvalificeret sig til turneringen for bare anden gang i landets historie. Man sluttede nederst i Gruppe C i 2012, men har odds 12.00 på at vinde Gruppe B i år.

3. Ingen af de lande, der er med i år, har forsvaret en AFCON-titel. Det er kun Egypten og Cameroun, der har præsteret dette. 2012-vinderholdet fra Zambia har odds 12.50 på at genvinde trofæet.

2. Tunesien er ikke kommet videre end kvartfinalen, siden landet vandt turneringen i 2004. Nordafrikanerne tabte i kvartfinalen til Ghana sidste år og har odds 18.00 på at vinde hele turneringen.

1. Mali kvalificerede sig til Africa Cup of Nations efter at have slået Botswana 7-1 samlet. Holdet vandt over Ghana i kampen om tredjepladsen sidste år, hvilket var landets bedste resultat siden finalepladsen tilbage i 1971. Mali har været med i turneringen syv gange, men har aldrig vundet. Skulle det mod forventning ske i år, så kan du få dine penge 15.00 gange igen.

 

Klik her for at se alle vores spændende spil på Africa Cup of Nations.