Confederations Cup: Optakt og spilforslag til Nigeria-Uruguay


Natten til fredag dansk tid spilles den direkte duel om andenpladsen i Gruppe B i Bahia. Nigerianerne kommer lige fra en sand målfest (6-1) mod Tahiti, mens sydamerikanerne tabte knebent til Spanien efter dog at have været presset i bund i det meste af kampen.
 

Sidste nyt fra omklædningsrummene

Nigerias målmand, Enyeama, har sagt, at holdet hurtigst muligt skal komme sig over sit jetlag og genfinde formen. Striden med fodboldforbundet om udbetaling af bonusser gjorde, at holdet først rejste mod Brasilien i sidste øjeblik. I nattens kamp stiller træner Keshi endnu en gang op i en 4-3-3-formation, hvor Oudamadi, der i den forgangne sæson spillede i Varese, men som er ejet af Milan, er en af de tre angribere. Ved siden af sig får han Ujah og Musa.

Den tidligere Cagliari- og Milan-træner Tabarez benytter sig også af en 4-3-3'er, og i angrebet kan Forlàn få chancen. Cavani og Suarez er sikre på at starte inde, men deres positioner er mere udefinerbare end angriberen fra Internacional i Porto Alegre.
 

Form

Det er svært at komme med en dom over Nigerias nuværende form. Opgaven mod Tahiti var for nem til at drage konklusioner ud fra, men man sidder tilbage med indtrykket af et nigeriansk mandskab, der kunne og burde have scoret endnu flere mål end de seks, det blev til.

Uruguay efterlod ikke et godt indtryk mod Spanien, der dominerede opgøret og først til sidst tillod Celeste at score. Cavani fik ikke meget ud af det på sin position ude til venstre i angrebet.
 

Indbyrdes opgør

De to lande har aldrig tidligere mødt hinanden, men nigerianerne har før mødt en sydamerikansk modstander i Confederations Cup; det var tilbage i 1992, da turneringen hed King Fahd Cup, og afrikanerne spillede 0-0 med Argentina.

Uruguay har også tidligere mødt et afrikansk hold i turneringen. Her skal vi tilbage til 1997, da holdet slog Sydafrika 4-3.
 

Odds & vurdering

Det bliver sandsynligvis en meget tæt kamp, selvom Uruguay er klar favorit med odds 1.75. Så er vinderoddset på Nigeria en hel del højere (4.75), mens uafgjort ligger i 3.50. Vi forventer en kamp med få mål, så overvej et sats på under 2.5 mål til odds 1.80.


Klik her for at spille på kampen mellem Nigeria og Uruguay hos Unibet