De 10 mest mindeværdige øjeblikke fra VM's Dag 11


1. Dagens flabede tweet

Robin van Persie var klar til at hylde sin Manchester United-holdkammerat (når han ikke er på bænken) Nani, efter at portugiseren bragte sit hold foran 1-0 mod USA i Manaus natten til mandag dansk tid. USA's fodboldforbund var mindre imponeret.


2. Dagens præstation

Algeriets første halvleg mod Sydkorea var ligeså godt som noget andet, vi har set i turneringen indtil videre. Valid Halilhodzics udvalgte var som forvandlede i forhold til den defensive attitude, vi så mod Belgien, og fremstod livlige, dynamiske og lynhurtige i offensiven.

I anden halvleg formåede de at blive det første afrikanske hold, der har scoret fire mål i en VM-kamp. Algeriet var ganske enkelt fremragende.

3. Dagens nemme mål

Brahimi, Feghouli, Brahimi, mål.

Algeriet fik et spil, som mange forsøger at gøre sværere, end det er, til at se legende let ud, da nordafrikanerne scorede deres fjerde mål mod Sydkorea.

4. Dagens kedsommelige outsider

Mange bedre hold end Belgien har før haft problemer mod Fabio Capellos defensive specialiteter (dog ikke mange af Capellos modstandere, da han var engelsk landstræner), men burde belgierne ikke have været dygtige nok til at bryde så stædig en defensiv ned før indskiftede Divock Origis sene sejrsmål?

Lange bolde frem mod ineffektive Marouane Fellaini og Romelu Lukaku var på intet tidspunkt løsningen, og selvom Eden Hazard vågnede op til sidst, og den imponerende, men uslebne Origi utvivlsomt er et stort talent, så lignede belgierne langt fra kommende verdensmestre i det, der var én af de dårligste kampe i turneringen hidtil.

5. Dagens fejring

Algeriets fans træder ind på den helt store scene med denne improviserede jubelscene.

6. Dagens adrætte træner

Belgiens Marc Wilmots sprang rundt efter Origis sene sejrsmål. Jep, han har det stadig i sig.

 

7. Dagens langskudsmål

BOOM!


8. Dagens franske charmetrold

Thierry Henry ... tja, billederne taler for sig selv.

9. Dagens taktiske dinosaur

Ruslands træner, Capello, leverede den samme negative taktik mod Belgien, som vi forinden havde set mod Sydkorea. En kedelig kamp var resultatet, og efter at Algeriet gav Sydkorea en lektion i Porto Alegre, står russerne nu over for et tidligt VM-exit, hvis ikke de kan besejre nordafrikanerne i Curitiba torsdag.

Capellos dom? "Det var en rigtig god fodboldkamp".

10. Dagens skuffelse

USA var sekunder væk fra at sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne på bekostning af et elendigt portugisisk hold, der så i sidste ende slog tilbage på den mest dramatiske og uventede vis.

Var amerikanerne naive? Måske, men de har lært en værdifuld lektie inden den sidste kamp mod Tyskland.