De 10 mest mindeværdige øjeblikke fra VM's Dag 13


1. Dagens mål

James Rodriguez er i gang med at gøre formidabel reklame for sig selv i Brasilien. Hans seneste mål var prikken over i'et på endnu en imponerende Colombia-sejr - denne gang over Japan. Efter at have revet japanernes defensiv fra hinanden afsluttede Monaco-spilleren ved at chippe bolden over den fremadstormende målmand. Ganske enkelt smukt.

2. Dagens bid

Hvad skal man sige om Luis Suarez? Giorgio Chiellini blev vampyrens seneste offer, og mange kræver nu, at Suarez får karantæne resten af VM. Chiellini beskrev Suarez som en "luskebuks", og nu har FIFA bekræftet, at organisationen vil undersøge episoden. I mellemtiden har eksperter opfordret Liverpool-angriberen til at opsøge en eller anden form for terapi for at komme sit problem til livs.

3. Dagens sene drama

Sikke en historie i Fortaleza. Grækenland havde ikke scoret et eneste VM-mål i år indtil i går aftes. Efter at være kommet foran mod Elfenbenskysten så det ud, som om Wilfried Bonys udligning skulle være nok til at bringe afrikanerne videre. Men i det 93. minut blev der dømt et meget tvivlsomt straffe til Georgios Samaras, der selv sparkede bolden i nettet og Elefanterne ud af VM. Utroligt.

4. Dagens ældste spiller

Den colombianske målmand Faryd Mondragonblev ikke kun dagens ældste spiller, men den ældste i VM-historien, da han kom ind i de sidste fem minutter af Colombias 4-1-sejr over Japan. Veteran-keeperen, der for nylig sluttede sin klubkarriere i hjemlandets Deportivo Cali, er 43 år gammel.

 

5. Dagens banner

Man kan ikke anklage de engelske fans for ikke at have sans for humor i forhold til deres holds ynkelige optræden i Brasilien.

6. Dagens kontroversielle røde kort

Italiens Claudio Marchisio fik direkte rødt for en tackling i anden halvleg - en beslutning der vendte kampen i Natal til Uruguays fordel. Beslutningen skabte kaos på den italienske bænk, og der gik adskillige minutter, før trænerstaben accepterede dommen og lod spillet fortsætte.

7. Dagens pensioneringer

De italienske legender Andrea Pirlo og Gianluigi Buffon, den engelske duo Steven Gerrard og Frank Lampard plus Elfenbenskystens Didier Drogba forventes alle at stoppe på landsholdsniveau inden for de kommende uger - en imponerende kvintet, der røg ud af VM samme aften.

8. Dagens fejring

Det er ikke første gang, Colombia får titlen Dagens fejring af Unibet. Efter scoringen mod Japan fulgte således endnu en smukt koreograferet dans - denne gang inspireret af Michael Jacksons Thriller. Vi har brug for mere af den slags i fodbold.

9. Dagens afskedsbegæring

Den italienske landstræner, Cesare Prandelli, der til trods for et tidligt exit i Brasilien fortsat er en populær figur, besluttede sig for, at nok var nok og indgav sin afskedsbegæring få minutter efter det kontroversielle nederlag til Uruguay. Italien er ikke gået videre fra gruppespillet siden VM-triumfen i 2006.

10. Dagens overliggerhattrick

Før det afgørende straffespark mod Elfenbenskysten præsterede Grækenland at ramme overliggeren hele tre gange. Vanvittigt!

Der hersker frustration dagen derpå i Italien. Redaktør Luca Ferrato ser tilbage på Gli Azzurris fatale nederlag til Uruguay!