De 10 mest mindeværdige øjeblikke fra VM's Dag 17


1. Dagens lettede befolkning

Brasilien er fortsat med i sin egen VM-slutrunde. Med nød og næppe.

Den anspændthed, der omgav straffesparkskonkurrencen mod Chile i Belo Horizonte, var bemærkelsesværdig. En hel nation krydsede fingre og sendte bønner afsted om at få holdet videre. Nederlag har aldrig været på tale. De skulle vinde.

At brasilianerne stadig har mulighed for at blive verdensmestre, skyldes en blanding af godt målmandsspil fra Julio Cesar og dårlige straffespark fra dødtrætte chilenere, men Brasilien lever.

2. Dagens pitbull

Ikke Luis Suarez og heller ikke den skaldede fyr, der stod bag den officielle VM-sang, men derimod Chiles Gary 'Pitbull' Medel.

Fra sin plads i midten af sit lands fremragende tremandsforsvar leverede manden, der normalt tørner ud på midtbanen, en koncentreret og energisk præstation. På et tidspunkt så det ud, som om han kun blev holdt sammen af den kollektive ånd fra alle de chilenere, der var til stede i Belo Horizonte, men han smed sig selv efter hver en bold og enhver brasilianer, der kom i hans retning, indtil smerterne til sidst tog overhånd i det 108. minut. Han kan sige farvel til VM med hovedet højt.

3. Dagens fanpark

At tænke på, at festivalgæster står med mudder op til knæene i Glastonbury netop nu…

 


4. Dagens mål

En Rodriguez, en venstrefodshelflugter, et VM.

Husker du Maxi for Argentina mod Mexico i Leipzig for otte år siden? Ham her er colombianer og hedder James til fornavn, men der må være noget i det efternavn.


5. Dagens nationale stolthed

Nationalhymnerne inden Brasiliens kamp mod Chile i Belo Horizonte bød på noget, som vi endnu ikke har oplevet i turneringen.

Mens chilenerne kæmpede bravt mod de mishagsytringer, der fulgte deres nationalsang, leverede de lokale en udgave af Hino Nacional Brasileiro, der fremprovokerede gåsehud.


6. Dagens mand i skysovs

Colombias James Rodriguez slår Medel på målstregen efter Monaco-stjernens utrolige præstation mod Uruguay.

Det hører med til historien, at holdkammeraten Juan Cuadrado var fremragende lige bag ved James - især i forbindelse med det andet mål, som Rodriguez satte ind fra kort afstand, men 10'eren tager endnu en gang prisen i det, der indtil videre har været en bemærkelsesværdig turnering for ham.

7. Dagens tolkning af fodboldreglerne

Hånd? Ikke hånd? Mål? Ikke mål? Det er op til dig.


8. Dagens kluddermål på dødbold

Ikke rigtig et typisk brasiliansk mål, vel? Nå, men brasilianerne var ligeglade.


9. Dagens uhyggelige Suarez-relaterede billede

...hvor vores helt ser ud til at have kidnappet en baby, der holder med Brasilien. Hmm.

 


10. Dagens colombianske måldans

Fordi det altid er fedt at slutte af på den måde, ikke?