De 10 mest mindeværdige øjeblikke fra VM's Dag 2


1. Dagens flyvende hovedstød

Behøver man overhovedet at spørge? Robin van Persies formidable flyvende hovedstad, der satte Holland i gang i den bemærkelsesværdige 5-1-sejr over Spanien, tager naturligvis også prisen som dagens mål, da det var en detalje, der var så svær at lave, men som blev leveret på en måde, der fik den til at fremstå enkel. Van Persie og Holland har meget at takke Daley Blinds flotte tværpasning for, og på en dag, der vil leve længe i de VM-interesseredes bevidsthed, fortjener netop denne scoring sin egen plads.

2. Dagens mest elendige high-five

Du kunne dog måske have fejret det bedre, Robin.

3. Dagens "det mål har jeg set før"

Tim Cahill. Bagerste stolpe. Hovedstød. Hvordan kunne Chile ikke se den komme? Den 34-årige australier er sammen med Van Persie én af de få spillere, der har scoret ved tre forskellige VM-slutrunder. Alle hans mål har nok også lignet dette.

4. Dagens forkerte kendelse(r)

Hvorfor har vi mon på fornemmelsen, at denne pris bliver en tilbagevendende én af slagsen? Efter den japanske dommer Yuichi Nishimuras fejlkendelser i åbningskampen torsdag indtog colombianske Wilmar Roldan Perez scenen i kampen mellem Mexico og Cameroun i Natal, hvor de annullerede to fine mål af Giovani Dos Santos. Dos Santos var onside ved begge lejligheder, men flaget røg op i luften sammen med de mexicanske frustrationer, der stod på indtil Oribe Peraltas sejrsmål.

5. Dagens spiller

Van Persie har ret til at føle sig bortdømt, men æren går til Arjen Robben for at give det spanske forsvar baghjul med sin utrolige fart. Robbens to kasser sad lige i skabet, og selvom hans talent ikke kommer som en overraskelse, så varmede det vores hjerter at se så fin en præstation fra en spiller, der stadig må have mareridt over sin misser, da han var alene igennem i VM-finalen for fire år siden. Når Robben har én af de dage, kan ingen stoppe ham.

6. Dagens tidligere Premier League-flop

Den ære tilfalder Camerouns målmand, Charles Itandje, der engang var på lønningslisten i Liverpool gennem tre år uden at komme på banen så meget som én gang i en ligakamp. Det var nok en god idé, eftersom han ikke var overbevisende, når han endelig fik chancen for The Reds i pokalkampe. Han er dog åbenbart god nok til at starte inde for Cameroun. Han leverede en fin redning på et forsøg fra Peralta tidligt i anden halvleg, selvom han tidligere på ugen kom for sent til træning, da han for vild i jagten på et sted at veksle sine penge. Priceless!

7. Dagens skjulte smerte

Hollands forsvarsspiller Stefan De Vrij var lige ved at falde til jorden i smerte, da han bankede ind i stolpen, mens alle andre betragtede Van Persie og Iker Casillas kollidere i anden halvleg i Salvador. De Vrij opdagede så, at bolden havde ramt ham og var over målstregen (selvom vi skal have FIFA til at bekræfte det), og pludselig var al smerte væk. Et skrig efter holdlægen blev erstattet af en fejringsspurt mod bænken.

8. Dagens sårede stolthed

Casillas og Spanien har næppe haft dage som denne før, og det håber de heller aldrig, de kommer til igen. Det er for tidligt at sige, at spaniernes utrolige 1-5-nederlag til Holland repræsenterer afslutningen på en æra, men det er ikke utidigt at kalde det fuldstændig uacceptabelt. Stoltheden, hjerterne og følelsen af uovervindelighed er blevet tildelt sår, der kan være fatale.

9. Dagens spildte mulighed

Mens én Manchester-United-angriber havde en uforglemmelig dag fredag, så gjorde en anden en frustrerende figur. Javier Hernandez havde som sædvanlig startet Mexico-Cameroun på bænken, og det så ikke ud, som om det skulle ændre sig lige med det samme. Han var sur over ikke at komme ind tidligere, og da han endelig kom ind brændte han en gigantisk chance.

10. Dagens klassiske afslutning

Lad os slutte på toppen med Jorge Valdivias solide afslutning efter 14 minutter af kampen mod Australien i Cuiaba. På det tidspunkt så det ud, som om australierne skulle blive løbet over ende af et elektrisk chilensk hold, og selvom The Socceroos fortjener respekt for at kæmpe sig tilbage i opgøret, så fremstår denne afslutning som et eksempel på den klasseforskel, der i sidste ende gjorde udslaget.

Her er de fem ting, vi lærte af Spaniens øretæve mod Holland!