De fem mest mindeværdige øjeblikke fra VM-finalen


1. Finalens gyldne øjeblik

Det er et mål, der vil blive vist igen og igen i Tyskland længe efter, at Mario Götze har lagt støvlerne på hylden.

Bayern München-spillerens flotte kontrol og afslutning var værdig til at afgøre den største kamp på den største scene, før det endte med straffespark, og det var prikken over i'et på en imponerende præstation fra det solide tyske kollektiv gennem slutrunden i Brasilien.

Tillykke, Tyskland.

2. Finalens store øjeblik af skuffelse

"Ja! Jeg er the man! Glem alt om afbrænderen tidligere i kampen, hvor jeg skød ved siden af og burde have gjort det meget bedre. Nu er øjeblikket kommet! Jeg har lige scoret i VM-finalen! Bøj jer i støvet, for jeg er jeres gud!"

Gonzalo Higuains mål i første halvleg er allerede - som Mats Hummels viser - blevet annulleret, men det ved argentineren ikke endnu.

  

3. Finalens "det kan ikke være rigtigt"-øjeblik

Lionel Messi glider igennem, er onside og ved at skrive historie.

Over hele kloden er millioner af øjne klar til at indoptage det øjeblik, hvor den største af alle spillere på planeten vil sikre sin plads i historiebøgerne.

Og så ... sparker han forbi ...

4. Finalens selv-groomer

Når du er dommer i en VM-finale, er dit mål at sikre, at der er så lidt fokus på dig som muligt, mens kampen går sin gang.

Men når de så alligevel fokuserer på dig, så er det også din opgave at sikre, at du ser så godt ud som muligt. Det viser Nicola Rizzoli her.

5. Finalens bedste billede

Efter fire en halv uges intens fodbold og drama var det dejligt at slutte af med så fredfyldt et billede.

Rio ved solnedgang.

Tak for alt, Brasilien.