Ed Malyons sikre spil: Forvent få scoringer mellem Belgien og SerbienBelgien er længe blevet spået til at blive det næste store hit i europæisk fodbold. Fredag møder de imidlertid et andet landshold, som har udviklet sig godt de seneste år: Serbien.

Navnene i den belgiske trup er alle spændende, og flere af dem er i gang med at kravle op på toppen af karrierestigen. Eden Hazard, Jan Vertonghen, Moussa Dembele har alle imponeret i Premier League. På andre breddegrader finder vi for eksempel Steven Defour, Axel Witsel og Dries Mertens. Alle talentfulde spillere på jagt efter en plads i landsholdstruppen, der endnu ikke har evnet at leve op til de rimelige forventninger.

Det modsatte kan siges om Serbien. Selv om de godt nok har enkelte kendte spillere i truppen (Dortmunds Neven Subotic og Branislav Ivanovic), ligger holdets styrke først og fremmest i, at Sinisa Mihajlovic har gjort dem til et godt kollektiv. Meningerne var delte om sidstnævnte, da han var spiller, men mandens lidenskab for fodbold kan ingen stille spørgsmålstegn ved. I et land, som stadig bærer sår fra borgerkrigen, har han samlet spillerne og har fået dem til at overpræstere. Vi skal slet ikke undervurdere, hvilke talenter der rent faktisk findes i den serbiske trup. Bare se på 6-1-sejren over Wales sidste måned. Alligevel er der tilsyneladende flere mangler end hos den belgiske modstander.

Oddsene reflekterer akkurat, hvor spændende denne kamp tegner til at blive. Værterne er marginale favoritter med 2.50, mens Belgien er sat til 2.80. Problemet for begge hold er, at de har svært ved at finde nettet - kreativiteten til trods. Har man så gode spillere, som tilfældet er, så vil det hele til tider spille, som det gjorde senest mod Wales. Men det var ikke mere end den sjette kamp med over 2.5 scoringer i løbet af de seneste 21 kampe. Gæsterne har en lignende statistik i forhold til færre end 2.5 mål, og i så tilpas lige et opgør er den bedste strategi at satse på enten uafgjort og under 2.5 mål med ciffertips på 0-0 eller 1-1 som alternativer.