EM-kvalifikation: Danmark snupper ét point mod presset serbisk landshold


Det er blandt andet scener som dem på ovenstående billede, det danske landshold undgår fredag aften, når spillerne går ind på Stadion FK Partizan i Beograd for at møde Serbien i EM-kvalifikationen. Normalt er der plads til lidt over 30.000 tilskuere på stadion, men denne fredag i midten af november vil tribunerne stå tomme efter de skandaløse scener i forbindelse med Serbiens seneste hjemmekamp mod Albanien - et opgør, der som bekendt blev afbrudt, efter at en drone med et såkaldt storalbansk flag fløj ind på banen og satte gang i kaotiske scener på og uden for banen.

Der har været spekuleret i, hvorvidt det er en fordel eller måske en ulempe for det danske landshold, at tribunerne ikke som normalt er befolket af fanatiske serbere, men når alt kommer til alt er det svært at se det som andet end en ulempe for de serbiske spillere, der som regel bliver båret frem af hjemmepublikummet - og det må trods alt være en fordel for Morten Olsens udvalgte. Faktum er, at der er tale om et meget vigtigt opgør i EM-kvalens Gruppe I, hvor Danmark fører med fire point efter tre kampe, og Serbien ligger næstsidst med ét point for to kampe (holdet vandt officielt kampen mod Albanien, men blev efterfølgende fratrukket tre point af UEFA).

Med en hjemmesejr over Danmark vil serberne indhente de rødhvide og samtidig have en kamp på hånden, så det siger sig selv, at et nederlag vil være meget svært at sluge for et dansk landshold, der stadig må gå og ærgre sig over, at man lod Portugal score i de sidste sekunder af den seneste kvalkamp, der blev tabt 0-1 i Parken. Der er således en masse på spil i Beograd, hvor de tomme tribuner ikke kan skjule det forhold, at et nederlag til værterne vil være noget nær katastrofalt for holdets chancer for at komme med til EM i Frankrig 2016. Holdets træner, Dick Advocaat er under maksimalt pres, og nul point fredag aften vil gøre hans job næsten umuligt.

Endnu et uafgjort resultat for Morten Olsen & Co. vil bestemt være acceptabelt mod et stærkt besat hjemmehold, der tæller profiler som Branislav Ivanovic, Zoran Tosic, Dusan Tadic og Nemanja Matic.

Danmarks hidtil eneste udekamp i gruppen blev spillet i Albanien og endte 1-1. Endnu et uafgjort resultat for Morten Olsen & Co. vil bestemt være acceptabelt mod et stærkt besat hjemmehold, der tæller profiler som Branislav Ivanovic, Zoran Tosic, Dusan Tadic og Nemanja Matic. Tosic er i øvrigt den eneste spiller, der har scoret for Serbien i kvalifikationen indtil videre; det skete i 1-1-udekampen mod Armenien.

Den danske landstræner kan glæde sig over, at førstevalget på angrebspositionen, Nicklas Bendtner, langt om længe har fået gang i målscoringen for sin tyske klub, Wolfsburg. Bendtner var oprindeligt ikke udtaget til kampen, men det forventes, at den genindkaldte forward starter inde. I det hele taget lader det kun til at være spørgsmålet om den højre side af midtbanen, der volder Olsen en smule hovedbrud. Med formstærke Lasse Schönes skade, Lasse Vibes rolle som joker og Uffe Bechs faldende formkurve ser det umiddelbart ud til, at det bliver Yussuf Poulsen fra Leipzig, som får startpladsen i en dansk formation, der kommer til at se ud som følger:

                                                     Schmeichel
                                  Jacobsen - Kjær - Bjelland - Boilesen
                                                Højbjerg - Kvist
                                     Poulsen - Krohn-Dehli - Eriksen
                                                     Bendtner

Tabet af anfører Daniel Agger er naturligvis en streg i regningen i en kamp, hvor man må forvente, at hjemmeholdet vil forsøge at sætte den danske defensiv under hårdt pres fra start. Kjær og Bjelland har dog spillet sammen før og bør have rutinen til at styre både nerver og forsvarsspillet. Med tanke på hvor meget der er på spil for begge hold, tror vi, det meget vel kan blive en taktisk kamp, der mister pusten, såfremt der ikke scores i de første 20-25 minutter. Et nederlag vil gøre ondt på Danmark, men det vil være helt og aldeles uspiseligt for Serbien, efter at UEFA snuppede de tre point.

Det stinker med andre ord af en målfattig uafgjort, og vi satser på enten 0-0 eller 1-1 samt under 2.5 mål. De to første spil giver henholdsvis odds 6.75 og 7.00, mens det sidste kaster odds 1.50 af sig. Er man mere til spillet på 1, X eller 2, så giver uafgjort odds 3.30.

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.30

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af landsholdsfodbold!