EM-kvalifikation: Det lærte vi af Italiens 1-0-sejr over Malta


5. Pointene er der men...

Ni point i tre kampe. Fire mål scoret og ét indkasseret. Tallene er der ikke meget at sige til - vi skal helt tilbage til dagene med Donadoni for at finde fire italienske sejre i træk - men hvad med resten?

Kampene mod Holland (venskabskamp) og Norge (første EM-kvalkampe) skuffede lidt, men mere skuffende var Aserbajdsjan og Malta.

Conte har naturligvis brug for tid, men det italienske hold, vi har set i de seneste to kampe, har virkelig været skuffende. Om en måneds tid kommer Kroatien på besøg, og her skal italienerne vise sig fra en helt anden side. 

4. Conte har (gen)fundet Pellè

Debut med mål for Graziano Pellè. Bedre kunne det ikke være.

Man kan dog ikke ligefrem sige, at Pellè er en ny opfindelse, eftersom den 29-årige har banket kasser ind i Holland (og nu England) i mange år.

Conte spillede fra start med ham og Immobile, og duoen fandt ikke hinanden fra start, men Graziano ramte først overliggeren og satte derefter sejrsmålet ind.

Southampton-angriberen var én af de få, der leverede varen i Malta, og det skal blive spændende at se ham i den azurblå trøje i vigtigere kampe. 

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af italiensk topfodbold!

3. Italien bekræfter sine idiosynkrasier mod de små nationer

Vi sagde det før kampen mod Aserbajdsjan, og mandag gentog vi stort set ordene i vores optakt til kampen mod Malta: Under 1.5 mål i første halvleg og under 3.5 ved slutfløjtet. Igen gik spillet hjem, uden at vi af den grund påtager os rollen som genier.

Tilgangen til kampe som den på Malta er altid den samme for Gli Azzurri; man overanstrenger sig ikke, for før eller siden skal sejrsmålet nok komme. Mandag mod Malta var Buffon aldrig for alvor truet, men som Marchisio sagde efter kampen, er det vigtigt at lukke den slags opgør så hurtigt som muligt. Hvad det angår, er Contes Italien ikke anderledes end Prandellis eller så mange andre af de foregående italienske nationalmandskaber. 

2. Verratti består ikke eksamen

Heller ikke denne gang levede han op til vores forventninger. Efter kampen på Ta Qali er det på tide at fjerne etiketten med påskriften "den nye Pirlo". Verratti er en anderledes spiller, og han er ikke i besiddelse af de samme karakteristika som Juventus-kreatøren.

PSG-spilleren spiller meget til siden og mindre frem og tilbage. Man kan ikke sige, at hans præstation var utilstrækkelig, men han gjorde intet væsen af sig i endnu en anonym indsats.

Han er endnu for ung til, at man kan drage endelige konklusioner, men Verratti bør komme med mere, når han bliver udtaget til landsholdet.

1. Conte: Dommen må vente til kampen mod Kroatien

Som vi skrev indledningsvis: Tallene taler for ham. Man kan dog med rette forvente mere af Italien under Conte.

Kroatien i november bliver en hård test, og de svagheder, der er blevet vist i de to foregående kampe, vil ikke blive tilladt længere.

Conte udtaler ofte, at man skal huske på udgangspunktet - på hvordan holdet røg ud af VM - men nu er tidspunktet kommet, hvor man må se fremad, hvis Italien vil kvalificere sig til EM i Frankrig og indtage en hovedrolle i slutrunden.

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af landsholdsfodbold!